Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Anunțul meteorologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna mai, care, teoretic, ar trebui să fie cea mai caldă perioadă a primăverii, i-ar putea dezamăgi pe cei care și-au făcut planuri în natură pentru sfârșitul săptămânii.

Ploaie de primăvară. FOTO Shutterstock
Ploaie de primăvară. FOTO Shutterstock

O nouă răcire a vremii a fost anunțată de directorul de prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN

„Vom simți o ușoară scădere de temperatură și pe urmă scăderea va fi mai accentuată, mai ales în weekend", a precizat Florinela Georgescu.

La deal și la munte ar trebui să ne așteptăm la averse, descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit directorului ANM, în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare, temperaturile nu vor mai trece, cel mai probabil, de 18-19 grade.

„Vor porni de la 10-11 grade pe partea de nord a teritoriului, zonele depresionare. Destul de rece, în continuare, pe litoral. Iar pe parcursul nopții, temperaturi sub 8 grade în mare parte a țării. Sunt temperaturi cu 5-7 grade sub normă", a mai precizat directorul ANM. 

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie pentru luna mai (următoarele patru săptămâni).

Pentru săptămâna în curs, estimările arată că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest, vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Și în cea de-a doua săptămână din lună (8 – 15 mai), temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 8 – 15 mai. FOTO ANM
Săptămâna 8 – 15 mai. FOTO ANM

Precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit  Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite