Unul dintre bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie a murit. Alţi patru copii sunt la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto MEDIAFAX
Foto MEDIAFAX

Unul dintre bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie, suferind de sindrom hemolitic -uremic, a murit luni dimineaţă, potrivit Digi24. Fetiţa care a decedat era internată la secţia de Terapie Intensivă.

Doi bebeluşi au murit până la această dată şi alţi 10 sunt internaţi în spital, patru fiind în stare gravă.

Bebeluşul care a murit luni dimineaţă, la ora 3.00, a suferit un stop cardiac şi  nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Fetiţa fusese tranferată pe 10 februarie la Spitalul Marie Curie, după ce cu o zi înainte fusese internată la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, potrivit declaraţiilor făcute luni dimineaţa de medicul Denise Stănescu de la Spitalul Marie Curie.

Fetiţa, în vârstă de aproximativ un an, era intubată încă de săptămâna trecută. Acesta este al doilea deces, după ce, în data de 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infecţiei digestive grave. În acel caz, medicii au stabilit că infecţia a fost cauzată de bacteria E.coli.

Medicul Denise Stănescu a declarat că ceilalţi patru copii internaţi la Terapie Intensivă fac dializă, iar unul dintre ei este şi ventilat mecanic.

În prezent, 10 copii din judeţul Argeş sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. Dintre aceştia, patru bebeluşi sunt în stare gravă şi sunt internaţi la Terapie Intensivă, iar şase copii sunt la secţia Nefrologie.

Copiii provin din judeţul Argeş şi au fost transferaţi la Bucureşti din cauza gravităţii stării lor de sănătate, de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Autorităţile au declanşat o anchetă pentru a stabili sursa infecţiei, dar deocamdată nu există o concluzie a investigaţiilor.

Reprezentanţii Spitalului „Marie Curie“ sunt rezervaţi în privinţa formulării unor pronosticuri legate de evoluţia stării de sănătate a micuţilor. „Fiecare pacient are evoluţia lui, ne aşteptăm ca marea majoritate să-şi revină, dar boala poate produce insuficienţe renale cronice şi chiar decese. Nu contează câţi sunt cu rotavirus, caţi cu E-coli, pentru că ambele produc aceeaşi boală. Noi tratăm efectul acestei infecţii. E clar că e o problemă să vină într-o săptămână un număr atât de mare de pacienţi“, a spus doctorul Radu Tăbăcaru, directorul medical al spitalului. La aproape două săptămâni de la declanşarea valului de îmbolnăviri, autorităţile nu ştiu care este sursa infecţiilor.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus prelevarea de probe din loturile de portocale dintr-o reţea de supermarketuri care are magazine în mai multe localităţi din judeţul Argeş, după ce au apărut informaţii potrivit cărora unii dintre copii ar fi mâncat portocale înainte de manifestarea infecţiilor. 

„Noi ne-am autosesizat în urma declaraţiilor făcute de părinţii mai multora dintre copiii care au ajuns la Bucureşti cu insuficienţă renala, potrivit cărora micuţii au consumat şi portocale. Am recoltat probe din mai multe loturi de portocale comercializate într-o reţea de supermarketuri din Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel, Mioveni şi Topoloveni, localităţi din care provin copiii bolnavi, tocmai pentru a vedea dacă se susţin sau nu suspiciunile privind eventuala contaminare a acestor fructe cu pesticide. Probele prelevate au fost trimise la Bucureşti pentru analize şi aşteptăm rezultatele pentru luni după-amiază sau, cel tarziu, marţi dimineaţă“, a declarat, pentru „Adevărul”, Daniel Lupu, director executiv al (DSVSA) Argeş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite