Soţia lui Codruţ Marta, reţinută în dosarul fotomodelelor - prostituate de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marta, soţia "dispărutului" Codruţ Marta, este cercetată pentru proxenetism
Andreea Marta, soţia "dispărutului" Codruţ Marta, este cercetată pentru proxenetism

Andreea Marta a fost audiată de DIICOT, într-un dosar de proxenetism. Soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este acuzată de prostituţie şi proxenetism. Clienţii fotomodelelor racolate de Andreea Marta erau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.

UPDATE: Procurorii DIICOT au emis două ordonanţe de reţinere pentru Andreea Marta şi pentru sora acesteia Magdalena Lungu. Ambele vor fi prezentate mâine instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O., au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative", se arată într-un comunicat al DIICOT.

"În mod concret, s-a reţinut că, începând cu anul 2010, numitele MARTA (fostă LUNGU) ANDREEA-ELENA de 28 ani şi LUNGU MARIA-MAGDALENA, de 38 ani au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco.

Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, mai multe persoane, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor, să se dispună măsurile legale.

Potrivit poliţiei, activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul Bucureşti) şi împrejurimi, cât şi în plan extern în destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membri grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 de euro.

"În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat. Gruparea era coordonată de către surorile Andreea Elena Marta şi Maria Magdalena Lungu, cu sprijinul Victoriei S. şi a lui Valentin P., care recrutau, plasau şi transportau prostituatele la adresele clienţilor sau în locuri în care se desfăşurau petreceri private", susţin anchetatorii DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite