Radu Mazăre contestă condamnarea de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre, în prezent aflat în Madagascar, a depus prin avocaţii săi o contestaţie în anulare faţă de decizia Curţii Supreme prin care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării ilegale de pe litoral. Alături de fostul primar alţi patru condamnaţi din acelaşi dosar au depus contestaţii în anulare.

Contestaţiile au fost depuse luni şi, până în prezent, nu a fost stabilit un termen, informează Mediafax.

Curtea Supremă l-a condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. Decizia instanţei a venit după 10 ani de procese, în contextul în care faptele grave din acest dosar începeau să se prescrie în anul 2020. 

În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare. Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Fostul primar al Constanţei este în Madagascar din decembrie 2017. Mazăre se afla sub control judiciar şi a plecat din ţară fără să fie împiedicat de nimeni şi de nimic, iar Poliţia Constanţa a sesizat că lipseşte abia când el nu s-a mai prezentat la controlul săptămânal, la 30 decembrie 2017. El a transmis apoi că se va întoarce în România când justiţia va fi liberă. „Sunt o ţintă a statului paralel, iar atunci când în România va exista o justiţie reală, mă voi întoarce“, a afirmat Mazăre într-o scrisoare publică apărută în urma fugii sale în Madagascar. 

Alături de Radu Măzăre alţi patru condamnaţi în acest dosar contestă decizia instanţei.

Printre cei patru condamnaţi care se plâng de decizia din acest dosar se numără un evaluator şi mai multe persoane interpuse în lanţul achizitionarilor de drepturi litigioase. Potrivit Ziare.com, cei patru sunt Alin Horaţiu Dima, evaluator agreat de Primăria Constanţa (condamant la 6 ani de închisoare), Paraschiva Barbu, interpus pentru cumpărătorii terenurilor (3 ani de închisoare cu suspendare), Marius Puşcăşi, cesionar cumpărător de drepturi litigioase (3 ani de închisoare) şi Carmen Puşcăşi, cesionar cumpărător de drepturi litigioase (3 ani de închisoare cu suspendare).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite