Procesul „Colectiv”: Instanţa militară trimite dosarul în care sunt judecaţi ofiţerii ISU la Tribunal, pentru a se discuta reunirea cu dosarul principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonina Radu si George Petrică Matei FOTO Mediafax
Antonina Radu si George Petrică Matei FOTO Mediafax

La termenul de miercuri de la Tribunalul Militar, primul în dosarul în care sunt cercetaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, judecătorii au decis să înainteze această cauză Tribunalului Bucureşti, pentru a se discuta reunirea cu cealaltă aflată deja pe rolul instanţei civile.

Miercuri a avut loc, la Tribunalul Militar Bucureşti, primul termen în dosarul în care sunt cercetaţi angajaţii ISU, Antonia Radu şi George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, ei fiind trimişi în judecată pe 28 octombrie 2016.

În cadrul acestei şedinţe, George Petrică Matei, reprezentat de apărare din oficiu, a cerut un nou termen pentru angajarea unui avocat ales. La rândul său, procurorul a cerut instanţei de judecată trimiterea prezentei cauze la Tribunalul Bucureşti pentru reunirea cu celălalt dosar din procesul Colectiv aflat pe rolul acelei instanţe, lucru cu care şi unii avocaţi ai părţilor civile au fost de acord.

Cazul se va discuta pe 15 ianuarie

În urma deliberării, magistratul a decis admiterea cererii de trimitere a dosarului la instanţa civilă, pentru a se discuta la termenul de 15 ianuarie (deja stabilit în cealaltă cauză din dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi angajaţii Primăriei Sectorului 4 şi patronii clubului) reunirea acestora. 

„Respingem cererea formulată de apărarea din oficiu. Inculpaţii au schimbat cam mulţi apărători, dosarul tergiversează de cam multă vreme pe rolul instanţei. Aceeaşi strategie au folosit-o şi la Curtea Militară de Apel. Până se va discuta la Tribunalul Bucureşti, inculpatul George Petrică Matei poate angaja avocat. O lună are timp”, a spus judecătorul de la Tribunalul Militar, potrivit Mediafax.

„Instanţa nu avea altă variantă la dispoziţie, pentru că instanţa în faţa căreia trebuie să se discute reunirea cauzelor este Tribunalul Bucureşti. S-a sesizat în această situaţie. A fost o chestiune administrativă, se va decide la Tribunalul Bucureşti dacă vor fi sau nu reunite cauzele. În cazul în care vor fi reunite va continua judecata numai într-un singur dosar acolo. Dacă se va respinge la Tribunalul Bucureşti reunirea acestei cauze cu cea existentă acolo, va reveni la Tribunalul Militar şi va continua judecata aici”, a spus avocatul Diana Hatneanu.

Jean Chelba: Este un lucru bun, pe care noi îl cerem de un an şi jumătate

„Am fost surprins de viteza cu care Tribunalul Militar discută problemele. Foarte corect. (...) S-a încercat iar o amânare pe proceduri din partea inculpaţilor, dar judecătorul i-a răspuns că deja a abuzat de prea mult timp de asemenea tertipuri. (...) Este un lucru bun, pe care noi îl cerem de un an şi jumătate. Ne speriasem la început de prelungirea termenelor. Ce mă deranjase la DNA este că şi-au adus aminte după un an jumate că ar trebui conexat. În sfârşit şi-au dat seama. (...) Toţi spun că pentru noi sunt despăgubirile primul lucru. Nu. Pe primul plan este o hotărâre judecătorească exemplară, care să-i sperie pe toţi şi să nu mai facă ce au făcut”, a spus Jean Chelba, tatăl lui Alexandru Chelba, un tânăr decedat în urma tragediei din clubul Colectiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite