Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanca Floarea Dumitru este pesionară şi spune că de multe ori îşi umple timpul cu ziarul „Adevărul“ pentru că îl consideră o publicaţie de calitate.

Interesată de problemele pensionarilor

„Îmi place «Adevărul». Este un ziar bun în care am ce citi. Mi-am făcut şi un abonament la acest ziar. Un motiv în plus a fost mulţimea de cărţi interesante", a spus Floarea Dumitru.

Deşi a adăugat că subiectele din ziar sunt foarte bune şi se adresează tuturor categoriilor sociale, reşiţeanca a precizat că este interesată mai ales de subiectele care îi afectează în mod direct pe pensionari.

„Vreau să fiu la curent cu ce se întâmplă cu noi, pensionarii, şi care este soarta nostră. Oricum, este un ziar complex, cu subiecte pentru toţi", a mai spus abonata. Pentru că are un nepoţel de 7 ani, femeia a cumpărat împreună cu ziarul „Adevărul" şi colecţia „Enciclopedia pentru copii", despre care spune că este foarte mulţumită.

Fanarioţii nu au plecat!

România trebuie să mai facă paşi mulţi pentru a deveni o democraţie veritabilă. Toate partidele politice sunt deja compromise, unele chiar ar trebui să dispară. Ideea unui guvernări tehnocrate nu are aplicare în politica dâmboviţeană atât timp cât ea ar fi adusă pentru a plăti oalele sparte deja. Un guvern tehnocrat ar fi carne de tun pentru parlamentarii „versaţi" deja în ale politichiei.

România trebuie să se deştepte odată, iar această deşteptare naţionala s-a mai produs o singură dată în istorie: după răscoala lui Tudor Vladimirescu şi înlăturarea domniilor fanariote. Da, am ajuns la o stare de corupţie instituţionalizată similară celei din acea epocă. Trebuie să găsim resursele şi metodele de a scoate ce este mai bun din acest popor. Istoria ne-a arătat că transformările de atunci s-au făcut cu ajutorul clasei de mijloc (a orăşenimii, a micii boierimi, a clasei burgheze).

Aceştia au fost actorii care au jucat atunci rolul principal în construcţia statului modern, iar catalizatorii au fost influenţa franceza (care era specifică epocii) şi şcoala ardeleană (căreia şi astăzi ar trebui să-i acordăm mai multă importanţă). Marea boierime, marii proprietari de pământuri, industriaşii importanţi, imbogăţiţii regimului fanariot s-au opus vehement instituirii democraţiei, a libertăţilor individuale, a egalităţii între oameni. Ca şi atunci, şi astăzi, aceştia - îmbogăţiţii tranziţiei, baronii, „clientela" politică - sunt duşmanii de moarte ai democraţiei veritabile şi susţinători ai celei „de cumetrie", a grupurilor de interese şi a mafiei transpartinice. Avem în ţara asta un sistem după chipul şi asemanarea lor.

Mihai

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite