O nouă condamnare pentru patronul „U” Craiova. Adrian Mititelu s-a ales cu o pedeapsă pe fond de 5 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Tribunalul Dolj l-a condamnat pe patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată. Decizia instanţei nu este definitivă.  Mititelu este deja în închisoare, după ce a fost condamnat anul trecut la o pedeapsă de 3 ani cu executare, tot pentru evaziune fiscală.

Este vorba despre dosarul în care Adrian Mititelu, împreună cu Ştefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea, Iancu Crăciunoiu, Gigel Preoteasa, Nuţi Claudia Negru (fosta Preoteasa), Daniel Roşianu şi Fănel Trandafir, a fost trimis în judecată de DIICOT în 2014 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii.

Instanţa i-a achitat pe inculpaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, spălare de bani şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi i-a obligat la plata prejudiciului adus statului în sumă totală de 18.607.330 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate, tramsmite Agerpres.

Mititelu, bun de plată

Din această sumă, Adrian Mititelu şi Gheorghe Sorin Joavină sunt obligaţi, în solidar, la plata sumei de 18.240.910 lei.

„Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, (...) interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, (...) interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţile comerciale”, se arată în decizia instanţei.

Pe data de 5 noiembrie 2020, Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscal, după ce a fost trimis în judecată pentru că l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua cu 1,1 milioane de euro în 2011, deşi întregul lot de jucători olteni era sub sechestrul Fiscului din cauza unor datorii mari ale patronului Craiovei către bugetul de stat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite