Numărul românilor care denunţă corupţia, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor care apelează la autorităţi pentru a denunţa fapte de corupţie este în creştere. Mii de medici, profesori sau funcţionari publici au fost daţi în vileag de români, astfel că ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au făcut cercetări în aproape 2.000 de cazuri de luare de mită, din care peste 75% au fost trimise în judecată.

Concret, din totalul inculpaţilor, 16% sunt lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a precizat Sarmizia Fetcu, purător de cuvânt la DGA. Potrivit sursei citate, există însă şi aproximativ 200 de angajaţi de la Interne care au denunţat atunci când li s-au oferite sume de bani pentru a închide ochii la unele infracţiuni sau şi-au denunţat colegii implicaţi în fapte de corupţie. 

România, una dintre cele mai corupte ţări

Mai precis, anul trecut s-au înregistrat cu 14% mai multe sesizări decât în 2015. Însă, cu toate acestea, România continuă să fie percepută ca fiind una dintre cele mai corupte ţări din întreaga Uniune Europeană, fiind pe picior de egalitate cu Italia şi Ungaria, dar în urma Bulgariei şi a Greciei. Într-un top european, România se clasează pe locul 25 din 28.

Pe întreg parcursul anului 2016 au fost primite peste 10.000 de apeluri la linia verde anticorupţie, a completat Sarmizia Fetcu, purtător de cuvânt al DGA. „Fiecare ar trebui să ia o atitudine în plan personal, să nu mai dea nimic la niciun medic nicio şpagă şi să denunţe oruice ştiu ei”, a spus o bucureşteancă, citată de postul de televiziune Digi24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite