Nicolae Robu, la ieşirea de la DNA: „Sunt un om ultra cinstit, ultra corect în tot ceea ce fac”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul municipiului Timişopara, Nicolae Robu, a declarat, luni, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că, sub semnătura sa, având garanţia de legalitate din partea aparatului de specialitate al Primăriei, s-au vândut ”două magherniţe”. Acesta s-a declarat uluit că a fost trimis în judecată pentru acest fapt, declarându-se „un om ultra cinstit, ultra corect”.

”Eu sunt un om ultra cinstit, ultra corect în tot ceea ce fac. Singura mea avuţie până la vârsta asta, cu toate funcţiile pe care le-am avut, este onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva, e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu, s-au vândut doar două magherniţe de către aparatul Primăriei, nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spună că acei chiriaşi au venit mai târziu sau alte aspecte. Sub garanţia că totul este legal, dată de aparatul de specialitate”, a declarat Robu, la ieşirea de la DNA.

Acesta a afirmat că, sub semnătura sa, s-a vândut un apartament cu o cameră, în suprafaţă de 25 de metri pătraţi, şi un apartament cu două camere, în suprafaţă de 50 de metri pătraţi. În faţa jurnaliştilor prezenţi, edilul Timişoarei a prezentat fotografiile cu cele două imobile despre care procurorii susţin că au fost înstrăinate în mod ilegal afirmând că este vorba de „două magherniţe”.

„Sunt două magherniţe aflate în fundul unei curţi. Un apartament cu o singură cameră de 25 de metri pătraţi, şi unul de două camere de 50 de metri pătraţi. Erau fără geamuri, fără curent... iar procurorii susţin că prin vânzarea lor către chiriaşi s-a produs un prejudiciu de 60.000 de euro. Dacă le vindem acum, cu toate îmbunătăţirile nu luăm 10.000 de euro. Aici a fost un caz social. Nu e în regulă, nu e corect”, a protestat Nicolae Robu. 

Robu a precizat că, înaintea sa, semnaseră pentru legalitate alte cinci persoane din Primăria Timişoara.

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, audiat luni la sediul DNA în acelaşi dosar, a declarat că nu este vinovat şi că toate tranzacţiile au fost efectuate în mod legal, pe baza unor avize.

„Nu mă simt vinovat absolut deloc. Sunt poveşti. Nu vă daţi seama, după atâta vreme, cum se creează rechizitorii. 1.000 de locuinţe în Timişoara, imobil. Dacă este ceva, e vorba de apartamente - dacă le generalizaţi. Nu ştiu pentru că mă cheamă. Nu am vândut ilegal nimic. Tot ce am vândut a fost pe bază de avize. Nu am ce să îmi reproşez, nu am luat foloase necuvenite”, a declarat fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la intrarea în sediul DNA, conform Mediafax.

Audierile au avut loc în dosarul retrocedărilor ilegale în care procurorii anticorupţie au stabilit un prejudiciu aproximativ de 40 de milioane de euro, care vizează un număr de 967 de imobile. În primăvara anului 2015, DNA a descins şi a ridicat mii de dosare de la Primăria Timişoara, în dosarul legat de vânzările de locuinţe în baza Legii 112.

DNA a anunţat anul trecut că a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, faţă de suspecţii Gheorghe Ciuhandu, Nicolae Robu, Martin Staia (fost director în Primăria Timişoara), Dan Diaconu şi Traian Stoia. Conform anchetatorilor, în perioada 1996 – 2015, ”mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, precum şi alte persoane, şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat Statul Român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite