Ministerul de Interne reduce preţul pe informaţiile DGIPI şi DGA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul a găsit o metodă să mai ia bani de la angajaţii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern aceste structuri nu vor mai face parte din Aparatul Central al Ministerului de Interne, ci vor fi subordonate direct ministrului. Ca urmare a acestei măsuri, salariile tuturor agenţilor şi ofiţerilor din cadrul acestora vor fi reduse cu încă 0,25%, pe lângă cele 25 de procente tăiate de Guvern tuturor bugetarilor.

Procentajul de 0,25% reprezintă coeficientul de ierarhizare, în Aparatul Central al MAI.  Astfel, foarte curând, salariaţii celor două direcţii ar putea lua cu 25,25% mai puţini bani.
Ministrul Vasile Blaga a anunţat, ieri, după ce a ieşit din şedinţa de Guvern că „DGA şi DGIPI s-au reorganizat ca structuri separate şi, practic, nu vor mai face parte din Aparatul Central al MAI”.

„Doi şi-un sfert” va fi subordonată direct ministrului

Printre cei mai afectaţi de această decizie este şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), chestorul Ştefan Pop. În prezent, funcţia sa este asimilată celei de secretar de stat în cadrul MAI, dar în curând va rămâne doar cu cea de director general, ca urmare a măsurii reducerii numărului secretarilor de stat din cadul ministerului.

Cele două direcţii, DGIPI – fosta „doi şi-un sfert”, şi DGA, vor rămâne totuşi, subordonate direct ministrului. De altfel, potrivit reprezentanţilor Ministerului de Interne, în niciun stat european, structurile operative, cum sunt DGIPI şi DGA, nu aparţin Aparatelor Centrale ale ministerelor.

Alte modoficări

Tot în urma reorganizărilor, a fost separată Direcţia de Audit de Direcţia de Control din MAI, ministrul de interne susţinând că aceasta era „o construcţie ilogică, până la urmă şi Direcţia de Control trebuie auditată şi, după discuţii inclusiv cu Curtea de Conturi, am înfiinţat această Direcţie de Audit”.

De asemenea, Direcţiile pentru relaţiile cu prefecturile şi Direcţia pentru Servicii Publice Deconcentrate au fost comasate într-una singură, dar pe de altă parte, s-a luat în calcul înfiinţarea Direcţiei Generale pentru Relaţia cu Comunităţile Locale, care va avea în compunere fostele direcţii pentru relaţie publică locală şi Direcţia pentru Dezvoltare Locală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite