Magistratul Cătălin Hristescu, mai cunoscut sub numele de „procurorul interlopilor”, rămâne în arest după ce a luat legătura cu martorii din dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Cristian Hristescu este acuzat de fapte de corupţie Foto guraialomitei.com
Procurorul Cristian Hristescu este acuzat de fapte de corupţie Foto guraialomitei.com

Magistraţii Curţii Supreme au respins marţi recursul formulat de procurorul Cătălin Hristescu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat că l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi dea „cu discount” materiale de construcţie. Magistratul a ajuns după gratii după ce a luat legătura cu martorii din dosar.

Cătălin Cristian Hristescu a dat o declaraţie în faţa judecătorilor, în care a arătat că el nu a ştiut niciun moment că între obligaţiile impuse prin ordonanţa procurorilor privind măsura interdicţiei de a părăsi ţara, pentru o perioadă de 30 de zile, este şi aceea de a nu lua legătura cu martori şi coinculpaţi.

Procurorul a susţinut că a semnat ordonanţa, dar nu a citit-o, ci i-a dat-o avocatului său. Ulterior, neavând doumentul, l-a contactat pe avocat, pe care l-a întrebat dacă are o astfel de interdicţie, respectiv de a nu lua legătura cu alte persoane şi martori din dosar. Hristescu a spus că avocatul său l-a liniştit şi i-a spus că nu are astfel de interdicţii, astfel că a luat legătura cu mai mulţi martori din dosar, dar şi cu unii dintre coinculpaţi, potrivit Mediafax.

Hristescu a mai spus că nu şi-ar fi riscat niciodată libertatea şi nu s-ar fi întâlnit niciodată cu persoanele respective dacă ar fi avut reprezentarea clară a faptului că îi sunt interzise întâlnirea sau dialogul cu unele persoane.

Procurorul de şedinţă a arătat că susţinerile lui Hristescu nu sunt credibile, că acesta a fost procuror şef al unui parchet de tribunal, context în care ar trebui să cunoască foarte bine materia măsurilor preventive şi a obligaţiilor ce derivă din acestea, iar motivul arestării este dovedit de probele anchetatorilor.

Avocatul lui Hristescu le-a spus judecătorilor că interceptările procurorilor, dar şi celelalte probe nu dovedesc neapărat faptul că procurorul a orchestrat întâlnirea cu acele persoane, ci că prezintă mai degrabă o persoană care se comportă firesc şi natural, şi care nu avea cunoştinţă de vreo interdicţie.

Acesta a mai spus că Hristescu a reziliat contractul cu fostul avocat, dar, la cererea instanţei, a menţionat că nu a depus o plângere de malpraxis împotriva fostului apărător al procurorului.

Avocatul a mai spus că Hristescu ar trebui lăsat în libertate, aşa cum a decis iniţial procurorul de caz, sau dacă nu poate fi lăsat în libertate, ar trebui luată faţă de acesta măsura arestului la domiciliu, prevăzută de noul Cod de procedură penală.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cătălin Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii anticorupţie, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

„În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia, au calitatea de învinuiţi”, preciza DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în aprilie 2013, Hristescu i-ar fi determinat pe doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

„Urmare a faptului că cei doi poliţişti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti”, susţin anchetatorii.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este acuzat de procurori de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat percheziţii la domiciliul procurorului şef de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa, Cătălin Hristescu, precum şi la biroul acestuia din instituţie, desfăşurate marţi de DNA.

Hristescu este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupţie pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracţionale din Ialomiţa, condusă de Victor Dinescu, zis „Vivi”, spun surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relaţii de prietenie cu Victor Dinescu.

Citeşte şi:

VIDEO Procurorul interlopilor din Slobozia, trimis după gratii. 30 de zile de arest preventiv pentru Cătălin Hristescu

Curtea de Apel  Bucureşti a decis în această seară să-l trimită după  gratii pe procurorul Cătălin Hristescu, şeful suspendat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. El este cercetat penal într-un dosar instrumentat de DNA.

Cum se ridică o vilă de prim-procuror: pe influenţe şi şantaj

Cătălin Hristescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, este cercetat penal de DNA pentru că ar fi făcut presiuni asupra unui om de afaceri ca să-i vândă materiale de construcţie la reducere necesare să-şi ridice o casă impunătoare.

VIDEO Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, la petrecere cu interlopi. Dedicaţia unui infractor: „De la Vivi, pentru frăţiorul meu Cătălin procuroru’”

Un filmuleţ cutremură din temelii justiţia ialomiţeană. Personajul principal este prim-procurorul Cătălin Hristescu, proaspăt suspendat din funcţie de CSM pentru fapte de corupţie, şi interlopul local Victor Dinescu, zis şi „Vivi”. Cei doi au fost surprinşi în timp ce petreceau pe ritmurile de manele ale lui Adrian Minune.

CSM l-a suspendat din funcţie pe prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, Cătălin Hristescu

În şedinţa plenului Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, forul superior al magistraţilor din România a decis suspendarea din funcţie a lui Cătălin Hristescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Decizia membrilor CSM vine ca urmare a începerii acţiunii penale îndreptată împotriva magistratului de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura Centrală. 

Descindere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Procurorul-şef Cătălin Cristian Hristescu, suspectat de legături cu interlopii

Cătălin Cristian Hristescu, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, este suspectat de legături cu lumea interlopă. Anchetatorii DNA au descins marţi, 21 ianuarie, la locuinţa magistratului şi la biroul acestuia din sediul instituţiei din Slobozia, aparţinând Ministerului Public.

Trei capete de acuzare pe numele prim-procurorului Cătălin Hristescu

În cursul acestei după-amiezi, procurorii DNA Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale în cazul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Cătălin Hristescu se face acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. Anchetatorii DNA susţin că el a comis infracţiuni de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite