VIDEO Prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, la petrecere cu interlopi. Dedicaţia unui infractor: „De la Vivi, pentru frăţiorul meu Cătălin procuroru’”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, acuzat de şantaj, după ce ar fi ameninţat administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa, a fost suspendat din funcţie, miercuri, de CSM. FOTO guraialomitei.com
Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, acuzat de şantaj, după ce ar fi ameninţat administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa, a fost suspendat din funcţie, miercuri, de CSM. FOTO guraialomitei.com

Un filmuleţ cutremură din temelii justiţia ialomiţeană. Personajul principal este prim-procurorul Cătălin Hristescu, proaspăt suspendat din funcţie de CSM pentru fapte de corupţie, şi interlopul local Victor Dinescu, zis şi „Vivi”. Cei doi au fost surprinşi în timp ce petreceau pe ritmurile de manele ale lui Adrian Minune.

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomiţa a fost filmat la o petrecere organizată de Victor Dinescu, zis şi „Vivi” în cinstea zilei sale de naştere. Atmosfera de petrecere era întreţinută de manelistul Adrian Minune căruia „Vivi” îi oferea suma de 1000 de lei pentru a-i dărui o dedicaţie prim-procurorului.

„Pentru frăţiorul meu Cătălin procurorul” a fost mesajul pe care „Vivi” i l-a transmis magistratului, cercetat acum de DNA – Structura Centrală.

 În cursul zilei de astăzi, oficialii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au decis suspendarea din funcţie a fostului şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Toate acestea ca urmare a anchetei penale a DNA – Structura Centrală în care Hristescu este cercetat pentru fapte de corupţie. În sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu şi are interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, potrivit DNA.

Procurorul Hristescu din Ialomiţa, filmat la o petrecere cu interlopul Vivi Cămătaru


„La data de 21 ianuarie 2014, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul Hristescu Cristian”, arata, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.


Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală, marţi, pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze "cu discount" materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa

.
Potrivit Rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă. „În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia, au calitatea de învinuiţi”, a mai precizat DNA.

Citeşte şi:

Descindere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Procurorul-şef Cătălin Cristian Hristescu, suspectat de legături cu interlopii

Cătălin Cristian Hristescu, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, este suspectat de legături cu lumea interlopă. Anchetatorii DNA au descins marţi, 21 ianuarie, la locuinţa magistratului şi la biroul acestuia din sediul instituţiei din Slobozia, aparţinând Ministerului Public.

Trei capete de acuzare pe numele prim-procurorului Cătălin Hristescu

În cursul acestei după-amiezi, procurorii DNA Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale în cazul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Cătălin Hristescu se face acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. Anchetatorii DNA susţin că el a comis infracţiuni de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

CSM l-a suspendat din funcţie pe prim-procurorul Parchetului Ialomiţa, Cătălin Hristescu

În şedinţa plenului Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, forul superior al magistraţilor din România a decis suspendarea din funcţie a lui Cătălin Hristescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Decizia membrilor CSM vine ca urmare a începerii acţiunii penale îndreptată împotriva magistratului de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura Centrală.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite