Lumea a realizat că fără muncă nu există câştig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1989, şi-au deschis afaceri mici şi mijlocii, profilate pe producţia încălţămintei, au produs confecţii în regim de lohn, ca să nu mai vorbim de vestitele podgorii huşene.- Este Huşi un

1989, şi-au deschis afaceri mici şi mijlocii, profilate pe producţia încălţămintei, au produs confecţii în regim de lohn, ca să nu mai vorbim de vestitele podgorii huşene.

- Este Huşi un oraş al oamenilor mai bogaţi?
- Da, şi acesta este un motiv de bucurie pentru mine. Sunt mulţi oameni angrenaţi în activităţi private şi tot de la aceştia vine sprijinul imediat atunci când vine vorba să susţinem un proiect de investiţii de mare anvergură. Ne ajută Guvernul României, dar fără o susţinere financiară locală, propunerile noastre ar rămâne la nivel de proiecte şi nu s-ar concretiza. Majoritatea oamenilor s-au axat pe industrie uşoară, sunt şi gospodari buni, şi agricultori buni. Cert este că toată lumea a realizat că fără muncă nu se poate vorbi de câştig.
- Pentru că vorbim de proiecte, ce veşti le puteţi da huşenilor în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii?
- În acest an sau cel târziu până anul viitor, toate blocurile vor fi racordate la reţelele de gaz metan, urmând să trecem la zona industrială a oraşului. Din 2008 vom extinde lucrările către toate casele particulare şi străzile colaterale blocurilor de locuinţe. În ce priveşte salubrizarea, pot spune că am visul împlinit, pentru că prin creditele pe care le-am primit, în valoare de 30 miliarde lei, am reuşit să dotăm municipiul cu euro-pubele, euro-containere şi toată logistica necesară pentru curăţenia oraşului. De asemenea, printr-o hotărâre de guvern, s-au aprobat 33 de miliarde lei pentru cartierul Recea, cu toate că necesarul era un pic mai mare. Cu aceşti bani vor fi acoperite investiţiile în infrastructură. Pentru cei 6.000 de locuitori din cartierul Corn, am alocat 2 miliarde lei şi din luna decembrie vor putea da drumul la robinetele de apă din casă. Deocamdată, nu au altă posibilitate de a-şi procura apa decât prin pompe speciale, întrucât casele acestora sunt situate mai sus decât bazinele de apă construite la Dobrina. În această toamnă sau în primăvara anului viitor sperăm să-i mulţumim şi pe cei din cartierul Dacia, unde au fost date 300 locuri de case, însă nu sunt prevăzute cu trotuare, străzile nu sunt asfaltate, nu au curent electric şi canalizare.
- Împliniţi doi ani de mandat. Din ce ne-aţi relatat, reiese că v-aţi implicat la modul serios în buna gestionare a municipiului. Aveţi să vă reproşaţi ceva?
- Da. Nu pot rezolva toate problemele sociale din municipiu. Până în prezent s-au dat 215 locuinţe ANL, şi 380 de locuri de casă tinerilor cu vârste până în 35 de ani. Necesarul ar fi mult mai mare. În acest sens, am în agenda de lucru 400 de cereri de locuinţe. Mă zbat, în aceeaşi măsură, şi pentru cetăţenii de etnie rromă, ca să nu mai vorbesc şi despre cele peste 100 de familii care locuiesc în case revendicate de către proprietari, în urma retrocedărilor. Am rugat pe cei din guvern să fiu ajutat să construiesc locuinţe sociale pentru rromi, iar cererea mea este justificată cu atât mai mult cu cât din 1989 şi până în prezent, din păcate, nu s-a construit nici o locuinţă socială. Trebuie să spun că sunt oameni cu mari probleme, de ordin psihic, de oligofrenie, de handicap. Doar cu resurse proprii şi ajutaţi de oameni inimoşi, precum şi de cele două biserici - ortodoxă şi catolică din Huşi, am reuşit construirea doar a opt case sociale, însă problemele nu se opresc aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite