Inspectorii de la Antifraudă au depistat o reţea evazionistă formată din peste 100 de firme. Prejudiciul adus bugetului ar fi de peste 21 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Antifraudă au depistat o reţea evazionistă formată din peste 100 de firme care au prejudiciat Statul cu 21,4 milioane lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit.

Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile documente care atestau achiziţii de bunuri sau servicii diverse de la societăţi care au interacţionat între ele doar formal, acestea în fapt neavând capacitatea de a livra bunurile sau serviciile declarate de societăţile beneficiare, arată Hotnews.ro.

Facem precizarea că persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activităţi ilegale, au înfiinţat societăţi de tip „fantomă" pe numele lor sau al altor persoane cu situaţie financiară precară, cetăţeni români sau ai Republicii Moldova, care au acceptat să deţină calitatea de asociaţi şi administratori în cadrul societăţilor şi să deschidă conturi bancare în numele acestora, fără a avea cunoştinţă de activitatea economică desfăşurată, precizează inspectorii de la Antifraudă.

Totodată, persoanele care au pus bazele acestui mecanism îşi însuşeau câştigurile ilicite, fie prin retragerea unor sume considerabile de bani de la ghişeele băncilor, utilizând borderouri de achiziţie cereale sau cherestea, fie prin retragerea banilor direct de la ATM-uri.

Foto: antifrauda.ro

„schema antifrauda”
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite