Dosarul Carom. Procurorii cer o pedeapsă mai mare de închisoare pentru afaceristul Ovidiu Tender

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) le-au cerut, joi, magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) să majoreze pedeapsa primită de omul de afaceri Ovidiu Tender în dosarul „Carom”. În primă instanţă, afaceristul a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare.

Judecătorii au luat în discuţie ultimul termen al apelului din dosarul în care afaceriştii Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.

În acest context, procurorul de şendinţă le-a spus judecătorilor că faptele de care este acuzat Tender sunt foarte grave, drept urmare trebuie majorată pedeapsa primită de acesta la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa urmează să anunţe când va pronunţa o decizie definitivă în acest caz.

Prima sentinţă

În decembrie 2014, magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.

Decizia Tribunalului Capitalei nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Alexandru Marian şi Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Omul de afaceri Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „RAFO”. Procesul a durat în acest caz opt ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite