Gest halucinant făcut de tatăl lui Vlad Pascu în fața sediului DIICOT: a intrat cu scuterul în jurnaliști VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl lui Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri în 2 Mai, a făcut un gest șocant, marți, după ce a plecat de la sediul DIICOT, unde fiul său și soția sa au fost audiați: a urcat pe scuter și a intrat într-un grup de jurnaliști aflați la fața locului.

UPDATE Brigada Rutieră a Capitalei oferă noi detalii

În cauză cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Brigada Rutieră precizează faptul că bărbatul a fost testat în vederea stabilirii consumului de alcool, ori de substanțe interzise, ambele rezultate fiind negative.

UPDATE Poliția face cercetări după ce tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu scuterul în jurnaliști

„Cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini, în care un bărbat ar fi intrat cu un scuter în reporterii aflați pe o stradă din Sectorul 3, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii Capitalei s-au autosesizat și au demarat verificări în cauză, în vederea dispunerii măsurilor legale”, a transmis Poliția Capitalei.

Știrea inițială:

Marius Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, nu s-a ferit nicio secundă să intre în grup.

„În momentul în care a ieșit de la sediul DIICOT am încercat să vorbim cu el, să-i punem câteva întrebări. A fugit în grabă către scuter, pe care îl avea parcat pe alee, a urcat pe scuter, a purtat o cască pe cap, așa cum a purtat și când a intrat în sediu, pentru că nu și-a dorit să fie văzut. A spus doar că nu are nimic de declarat și pentru că și-a dorit să scape rapid de presă nu a ținut cont de faptul că suntem acolo și a demarat în trombă de pe loc și a fost la un pas să ne rănească foarte tare. I-a atins cel puțin pe o parte dintre colegii mei, prezenți la sediul DIICOT (...). Ne-am speriat cu toții foarte tare, pentru că nu ne așteptam la acest gest”, a relatat Isabela Neagu, jurnalist Digi24.

Mihai Pascu a lovit mai mulți jurnaliști FOTO Captură video
Mihai Pascu a lovit mai mulți jurnaliști FOTO Captură video

Amintim că Vlad Pascu, tânărul care a produs accidentul mortal din 2 Mai, a fost adus joi la sediul DIICOT, pentru audieri. 

Întrebat de jurnaliști ce mesaj transmite familiilor victimelor, Vlad Pascu a precizat că îi pare rău pentru cele întâmplate: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi”, a spus tânărul.

Mama lui Vlad Pascu, acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justiției.  

Dimineață au avut loc percheziții de amploare la prietenii lui Vlad Pascu. Aceștia sunt cercetați de DIICOT pentru trafic de droguri. În dosar apare și mama lui Vlad Pascu, acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justiției.  

Marius Pascu, tatăl lui Vlad Pascu. Foto Inquam Photos
Marius Pascu, tatăl lui Vlad Pascu. Foto Inquam Photos

Mama lui Vlad Pascu ar fi încercat, potrivit surselor Adevărul, să șantajeze martori în cauza în care e vizat fiul său și să-i convingă să facă declarații care să fie favorabile fiului său.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, acest dosar a fost preluat de la Constanța de DIICOT – Structura Centrală.

Și tatăl tânărului care a provocat accidentul din 2 Mai a ajuns la DIICOT, deși acesta nu are nicio calitate în dosar.

Înainte de tragedia din 2 Mai, între Mihai Pascu și fiul său a avut loc o discuție telefonică halucinantă

Martori oculari, care doresc să își păstreze anonimatul, povestesc că în noaptea în care fiul sau drogat se plimba cu mașina plină cu tineri, în Vama Veche, tatăl a petrecut cu mai mulți prieteni la un restaurant din Techirghiol.

Toată noaptea a consumat cantități mari de alcool, împreună cu prietenii săi, susțin martorii, iar în jurul orei 2.00, când Vlad Pascu a fost oprit de Poliție, a primit un telefon, cel mai probabil de la fiul sau. 

„Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit”, ar fi spus Mihai Pascu, potrivit unor surse. 

„Ăștia nu îmi fac nimic!”

Nu este cert dacă a dat sau nu telefonul, însă două ore mai târziu, fiul sau a fost lăsat să plece, deși în mașina lui polițiștii au găsit un joint și o folie de medicamente.

Și Vlad Matei Pascu a sunat din postul de Poliție Vama Veche, înainte să fie lăsat să plece. 

„Ăștia nu îmi fac nimic. Așteaptă-mă, că nu întârzii mult”, ar fi spus Vlad Pascu.

O jumătate de oră mai târziu, a oprit la o benzinărie, și-a luat țigări și ciocolată, a plecat la o vilă din Vama Veche unde, au declarat ulterior prietenii lui, s-a drogat, apoi a pornit în cursa morții. Pe surse, tânărul mergea să se întâlnească cu tatăl său care a consumat alcool în Techirghiol până dimineață, ba chiar i-a trimis pe angajați să cumpere țigări și băutură, pentru că terasa se închisese. 

Conversațiile tată-fiu ar putea avea legătură cu ancheta declanșată astăzi de DIICOT, în care părinții au fost aduși pentru audieri de polițiști, sub suspiciunea de comiterea de infracțiuni contra justiției. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite