Mihai Pascu, aroganță în noaptea tragediei de la 2 Mai: „Nu îți ia nimeni permisul! Polițistul o să îți ceară scuze!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O discuție telefonică halucinantă, între Mihai Pascu și fiul sau s-a purtat, cu câteva ore înainte de tragedia din 2 Mai, la un restaurant din Techirghiol, susțin martorii aflați la terasă. 

Mihai Pascu Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Pascu Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Martorii oculari care doresc să își păstreze anonimatul au povestit faptul în în noaptea în care fiul sau drogat se plimbă cu mașina încărcată de tineri, în Vama Veche, tatăl a petrecut cu mai mulți prieteni la un restaurant din Techirghiol.

A stat acolo toată noaptea și a consumat cantități mari de alcool, împreună cu prietenii săi, susțin martorii, iar în jurul orei 2.00, când Vlad Pascu a fost oprit de Poliție, a primit un telefon, cel mai probabil de la fiul sau. 

„Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit”, a spus Mihai Pascu, potrivit unor surse. 

Mihai Pascu Foto Facebook
Mihai Pascu Foto Facebook

Dacă a dat sau nu telefonul nu se știe, cert este că, două ore mai târziu, fiul sau a fost lăsat să plece, deși în mașina lui polițiștii au găsit un joint și o folie de medicamente.

Mai mult, și Vlad Matei Pascu a sunat din postul de Poliție Vama Veche, înainte să fie lăsat să plece. 

„Ăștia nu îmi fac nimic. Așteaptă-mă, că nu întârzii mult”, ar fi spus Vlad Pascu. O jumătate de ora mai târziu a oprit la o benzinărie, și-a luat țigări și ciocolată, a plecat la o vila din Vama Veche unde, au declarat ulterior prietenii lui, s-a drogat, apoi a pornit în cursa morții. Pe surse, tânărul mergea să se întâlnească cu tatăl său care a consumat alcool în Techirghiol până dimineață, ba chiar i-a trimis pe angajați să cumpere țigări și băutură, pentru ca terasa se închisese. 

Discuțiile dintre ce doi ar putea avea legătură cu anchetă declanșată astăzi de DIICOT, în care părinții au fost aduși pentru audieri de polițiști, sub suspiciunea de comiterea de infracțiuni contra justiției. 

Miruna Pascu, mama lui Vlad Matei Pascu, urmă să vină astăzi să își viziteze fiul în arestul IPJ Constanța. Surse oficiale au spus că mama a fost la arest și săptămâna trecută. „A venit prima, la ora 8,00. Au stat de vorba o jumătate de ora”, au spus martorii.

Miruna Pascu, azi, la DIICOT Foto Inquam Photos
Miruna Pascu, azi, la DIICOT Foto Inquam Photos

Discuția ar putea avea, de asemenea, legătură cu cercetările de astăzi, pentru că cei doi ar fi vorbit și de strategia pe care o vor adopta pentru a obține o pedeapsa redusă în instanță, în dosarul de accident rutier, dar și în dosarul de deținere de droguri în vederea consumului, care s-a aflat până zilele trecute la DIICOT Constanța. 

Vă reamintim că în dimineața zilei de 19 august 2023, Vlad Matei Pascu, aflat sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de tineri studenți la Geografie, care mergeau spre 2 Mai, pe acostament. Roberta Marina Dragomir (20 ani, din București) și Sebastian Andrei Olariu (21 ani din Pantelimon, llfov) au murit pe loc, spulberați efectiv. Alți doi băieți și o fată au fost răniți, iar trei băieți au scăpat ca prin minune.

Cu numai două ore, Poliția îl oprise, găsise substanțe suspecte asupra lui, dar l-a lăsat să plece. Tânărul era cercetat penal, deja, într-o altă cauză, pentru deținere de droguri.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite