Bogdan Licu, procurorul general interimar: Un 10 august se poate repeta oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Licu FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Bogdan Licu FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, joi, că, în România, campania electorală mai durează un an şi şapte luni, astfel că un "10 August poate să apară oricând".

„În dosarul 10 august se cercetează absolut toate faptele, absolut toate împrejurările. Eu am avut mai multe întâlniri cu procurorii militari care instrumentează această cauză, pentru că România traversează o perioadă electorală. Practic, în România este campanie electorală încă un an şi jumătate. Un 10 august se poate repeta oricând”, a precizat Bogdan Licu.

Licu a fost întrebat despre acest dosar, în condiţiile în care au apărut în spaţiul public informaţii potrivit cărora Parchetul Militar a solicitat Spitalului de Urgenţă Floreasca informaţii privind instituţiile care s-au interesat în noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea răniţilor internaţi după violenţele din Piaţă Victoriei. Procurorii vor să ştie "Cine şi când s-a interesat de starea răniţilor", potrivit adresei trimise unităţii spitaliceşti, citată de G4Media.

În seară zilei de 10 august 2018, când peste 100.000 de persoane protestau în Piaţă Victoriei, un apel la serviciul de urgenţă 112 anunţă că restaurantul Springtime, aflat în Piaţa Victoriei, este vandalizat. În urma acestui apel, Centrul de Comandă al Jandarmeriei, aflat în Piaţă Victoriei, a decis să ceară intervenţia forţelor speciale ale Ministerului de Interne, iar în zona sunt trimise mai multe auto-speciale pline cu poliţişti care se blochează în mijlocul mulţimii şi să trimită un pluton de jandarmi prin mijlocul protestatarilor pentru a interveni în ajutorul forţelor de poliţie blocate.

Anunţul făcut de cel care a sunat de urgenţă s-a dovedit a fi eronat, restaurantul Springtime nu era vandalizat, iar în zona, la acea ora, erau doar manifestanţi paşnici.

Parchetul General a anunţat că a extins urmărirea penală în dosarul privind protestul din 10 august 2018, fiind cercetată acţiunea jandarmilor de a evacua Piaţa Victoriei, în urma căreia ar fi fost vătămate drepturile protestatarilor. Procurorii spun că violenţa a fost nejustificată.

Şefii din Jandarmerie, Cătălin Sindile, Laurenţiu Cazan şi Sebastian Cucoş, au fost chemaţi pentru a fi informaţi cu privire la extinderea urmăririi penale in rem. Aceştia au fost puşi, de altfel, sub acuzare în acest dosar pe 21 septembrie 2018, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals. Alături de şefii din Jandarmerie a fost pus sub acuzare, la acel moment, şi secretarul de stat în MAI Dan Mihai Chirică.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite