Avocaţii Elenei Udrea susţin că aceasta ar fi pierdut unul dintre gemenii cu care este însărcinată. Medic: „Există riscul să îl piardă şi pe cel de-al doilea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos
Elena Udrea FOTO Inquam Photos

Avocaţii Elenei Udrea, aflată în Costa Rica, ar fi depus la instanţă documente prin care arată că fostul ministru al Turismului ar fi pierdut unul dintre cei doi copii, motiv pentru care a cerut amânarea şedinţei de judecată în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a anunţat recent că este însărcinată cu gemeni în urma unei înseminări in vitro, însă evz.ro arată că aceasta ar fi avut probleme cu sarcina iar acum este obligată să stea la pat pentru a evita riscul de a-l pierde şi pe cel de-al doilea copil. 

Prin urmare, avocaţii acesteia au depus documente la dosar care arată că Elenei Udrea îi este interzisă orice mişcare, inclusiv călătoria cu avionul. 

Specialiştii în fertilizare in vitro afirmă că în sarcina gemelară, apărută în urma unei fertilizări in vitro, există posibilitatea de a pierde unul dintre copii.

„Sunt şanse ca unul dintre copii să se oprească din evoluţie şi, odată ce acest copil s-a pierdut, există riscul să piardă şi cel de-al doilea copil, dat fiind faptul că uterul se contractă”, susţin medici care fac procedură de fertilizare in vitro. 

Explicaţiile medicilor

Medicii ginecologi explică situaţia în care se află Elena Udrea şi spun că aceasta ar putea să piardă şi al doilea făt.

„În sarcina gemelară sunt două scenarii de luat în calcul: atunci când cei doi embrioni se dezvoltă în saci diferiţi, cu placente diferite, şi atunci când împart aceeaşi placentă. În al doilea caz, se poate întâmpla ca unul dintre embrioni să nu primească nutrienţii necesari şi să se oprească din evoluţie. Indiferent care a fost cauza, atunci când unul din feţi se opreşte în evoluţie şi este expulzat, există riscul ca pacienta să piardă şi cel de-al doilea făt, întrucât uterul se contractă din cauza golului lăsat de fătul eliminat. În această situaţie, este recomandat repaosul, pacienta nu are voie să facă niciun fel de efort. În cazul în care unul dintre feţi se opreşte din evoluţie, dar rămâne în uter, sarcina poate continua până la termen, urmând ca la naştere să fie scoşi ambii feţi. Depinde, desigur, de fiecare caz în parte, precum şi de numărul de săptămâni al sarcinii. Dacă atunci când unul din feţi se opreşte din evoluţie sarcina e mai mică de, să spunem, 24 de săptămâni, atunci ea poate fi dusă până la termen, cu un făt în evoluţie şi altul fără viaţă. Dacă sarcina este mai mare de 24 de săptămâni, însă, decizia se ia în funcţie de analizele de sânge ale mamei, putând fi nevoie de operaţie pentru a scoate ambii feţi, ca să nu punem în pericol viaţa pacientei“, afirmă un medic ginecolog.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite