Asasini plătiți, angajați de pe un site deschis în România: „Un accident de mașină sau poate un jaf care a mers prost?”
0Un jurnalist britanic a descoperit nu mai puțin de 175 de asasinate pe un site de pe „Dark Web”, deschis în România. Printre victime se află și Amy Allwine, o femeie din Statele Unite care a fost ucisă de soțul ei, Stephen, după ce bărbatul plătise un asasin.
Când a fost descoperită lista de asasinate pe site-ul de pe Dark Web Besa Mafia, care făcea reclamă asasinilor plătiți, era deja prea târziu pentru o țintă. Stephen Allwine se săturase să aștepte ca un asasin plătit să-i omoare soția, Amy, o antrenoare de câini în vârstă de 43 de ani și mamă a unui băiat de nouă ani. Bărbatul din Minneapolis încercase să treacă moartea soției sale drept sinucidere, cu o rană de glonț în cap, scrie metro.co.uk.
Dar poliția a fost suspicioasă. Arma era pe partea greșită a corpului lui Amy, prin casă erau urme de pași însângerate, iar Allwine a insistat să fie însoțit de un avocat pentru interogatoriu.
La inspectarea telefonului său, poliția a descoperit că avusese aventuri și trimisese mesaje și bani pe site-ul „Dark Web în schimbul unei crime”.
„Caut să te angajez pentru o lovitură.'Care este prețul, ideal ar fi să faci să pară un accident? Din motive care sunt prea personale și mi-ar dezvălui identitatea, am nevoie de acest b**** mort, așa că vă rog să mă ajutați. Vă mulțumesc”, scria într-un mesaj găsit de anchetatori.
Allwine a fost condamnat la închisoare pe viață fără eliberare condiționată, în 2018, pentru uciderea ei.
Motivul pentru care ucigașul plătit nu a ajuns niciodată la destinație a fost acela că întregul site era un șiretlic pentru a înșela oamenii care cumpărau hit-uri, după cum a descoperit Carl Miller, gazda podcastului „Kill List”.
Plățile erau urmate de scuze și de cereri pentru mai mulți bani, escrocii susținând adesea că țintele lor erau prea bine protejate pentru a fi ucise de un singur asasin.
Presupușii clienți au continuat să plătească, sugerând că intențiile lor erau reale, chiar dacă cele ale site-ului nu erau. Dar, constatând că poliția este prea lentă în a acționa în urma pontului său, Miller a decis să își asume responsabilitatea de a avertiza țintele din baza de date pe care un coleg o descoperise prin hacking. De obicei, acestea erau soțiile, prietenele și fostele partenere ale bărbaților hotărâți să le elimine.
„Ce fel de accident crezi că ar fi mai OK?”
Una dintre ținte a fost Elena, o femeie în vârstă de 60 de ani din Elveția, care „de fapt nu a fost foarte surprinsă” de vestea că cineva cu numele de utilizator „Nordwand” a plătit 5.360 de lire sterline în Bitcoin pentru a o ucide.
„Poți să ne spui, te rog, ce fel de accident crezi că ar fi mai OK?”, a spus administratorul site-ului, Yura, într-un mesaj către Nordwand.
„Un accident de mașină sau poate un jaf care a mers prost? Suferă de vreo afecțiune medicală care ne-ar putea ajuta să ne facem treaba mai ușor, poate probleme cardiace sau ceva de genul și putem folosi niște medicamente nedetectabile pentru a face să pară o moarte naturală?”, arată alt mesaj.
În loc să îl respingă pe Miller ca pe un delirant sau un escroc, la fel ca majoritatea oamenilor pe care i-a sunat, Elena a avut o idee despre cine se afla în spatele loviturii propuse.
Ea a spus: „Am un divorț urât. Se întâmplă de aproximativ trei ani. Sunt mulți bani la mijloc, iar soțul meu nu vrea să îi plătească”.
Când a fost arestat, poliția a descoperit un apartament pe care îl închiriase în secret lângă casa ei, în care se aflau o mitralieră, o pușcă AK47, pistoale și un cuțit.
De asemenea, au găsit spray cu piper, o cagulă, mănuși de cauciuc și un sac de gunoi suficient de mare pentru un cadavru. El se află acum în închisoare.
„Cred că este posibil ca, alertând-o pe Elena de planurile soțului ei, eu și echipa mea să-i fi salvat viața. Dar nu mi-am propus niciodată să dejuca comploturi criminale”, a spus Miller.
Site-ul localizat în România
Anchetatorul a reușit să localizeze site-ul în România, unde FBI a efectuat raiduri la cinci adrese.
„Cei arestați păreau să ducă un stil de viață mult mai somptuos decât puteau suporta slujbele lor de zi cu zi. Dar, din câte știm noi, nu au existat urmăriri penale”, a declarat Miller.
În total, acesta a dezvăluit poliției 175 de rezultate de pe listă, contribuind la obținerea a 28 de condamnări și a mai mult de 150 de ani de închisoare.
Site-ul este încă funcțional.