ANI: Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Nicolae Robu şi Ştefan Drăgulescu, în incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia Naţională de Integritate
Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor a fost încălcată de rectorul UPB Ecaterina Andronescu, rectorul UMF Carol Davila Florian Popa, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Nicolae Robu şi rectorul UMF Victor Babeş, Ştefan Drăgulescu.

Incompatibilitatea este dată de faptul că, pe lângă funcţia de rector, ei sunt şi parlamentari.

Verificările celor patru parlamentari au început încă din aprilie 2001 şi au fost informaţi cu privire la declanșarea procedurii de evaluare, se arată în comunicatul ANI.

Conform evaluării efectuate de inspectorii ANI, Ecaterina Andronescu este rector la UPB din 2004, din 19 decembrie 2008 a devenit senator, iar în prezent este vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Florian Popa este din 2004 rector la UMF carol Davila din Bucureşti, iar 19 decembrie 2008 este deputat.

image
Florian Popa



Nicolae Robu este din 2008 rector al Universităţii Politehnica din Timişoara, iar din 19 decembrie 2008 este şi senator, în prezent fiind preşedinte al PNL Timiş.

Ştefan Iosif Drăgulescu este din 2008 rector la UMF Victor Babeş din Timişoara, iar din 19 decembrie 2008 este deputat.

Nicolae Robu
Ştefan Iosif Drăgulescu

Regimul juridic al incompatibilităților a fost încălcat, întrucât "persoanele care ocupă o demnitate publică nu pot exercita funcția de rector pe perioada îndeplinirii mandatului", iar "funcția de rector este incompatibilă cu deținerea de funcții de conducere în cadrul unui partid politic pe perioada exercitării mandatului".

Potrivit ANI, Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Nicolae Robu şi Ştefan Drăgulescu sunt "în incompatibilitate din 10 februarie 2011, deoarece exercită simultan funcţia de rector şi pe cea de deputat/senator".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menţionate, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate, se mai arată în comunicatul ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite