VIDEO Bacalaureat 2016. Subiectele de la Matematică, rezolvate la Adevărul Live: Unele subiecte de la Ştiinţele Naturii au fost mai grele decât cele de la Mate-Info
0Profesoara Monica Stan, de la Colegiul National „Sfântul Sava”, a venit miercuri la Adevărul Live unde a explicat modul în care trebuia rezolvate subiectele de la Matematica în baza baremului oficial.
Cele mai importante declaraţii:
Cum au fost subiectele la Matematică?
Profesoara Monica Stan: Subiectele propuse pentru proba de miercuri sunt conform programei şi nu ar trebui să pună probleme elevilor. Părerea mea este că se poate ajunge la o notă de 7 sau 8 parcurgând subiectul propus şi de cele mai multe ori punctul c de la subiectul III sau II este legat explicit de punctul b şi se poate folosi chiar dacă subpunctul b nu este rezolvat.
La mate-info, spre exeplu la punctul III, problema era că fie se puneau condiţii de existenţă, se rezolva inecuaţia şi se obşineau soluţiile 1 şi 5.
Chiar dacă nu s-au pus condiţii iniţiale de existenţă, rezolvarea ecuaţiei logaritmice ducea la soluţiile x = 1, x = 5 şi ideea este că se obşineau aceste 3 puncte prin faptul că soluţiile erau verificate prin ecuaţia iniţială.
Discutăm acum şi subiectele şi baremele pentru că dacă vor fi elevi care vor dori să facă o contestaţie să o facă numai după parcurgerea baremului.
Unele subiecte de la Ştiinţe ale Naturii au fost mai grele decât cele de la Mate-Info.
Bacalaureat 2016. Probele obligatorii ale profilului: Matematică sau Istorie
Elevii de la profilul umanist au susţinut miecuri proba la Istorie, iar elevii de la profilele real (specializările matematică-informatică şi ştiinţele naturii), pedagogic şi servicii au susţinut proba la Matematică.
Potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei, 123.958 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probei de Limba şi literatura română, în schimb doar 119.147 de candidaţi s-au şi prezentat.
Astfel încât la examenul scris de la proba obligatorie a profilului, sunt aşteptaţi 119.147 de candidaţi. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea, dar la final să aibă o medie de 6 cel puţin, la probele scrise.