"Şcoala altfel", metode de îmbunătăţire a educaţiei extracurriculare din Săptămâna Altfel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Eduard Enea/Adevărul
FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Profesori şi experţi în Educaţie se adună joi la o dezbatere despre "Şcoala Altfel", acea săptămână din al doilea semestru când elevii au activităţi curriculare. Profesorii vor să vină cu recomandări de îmbunătăţire a programului Şcoala Altfel, astfel încât acesta să devină cu adevărat util elevilor, profesorilor şi sistemului de învăţământ şi să nu mai fie considerat „pierdere de vreme”.

Fundaţia Noi Orizonturi vrea să trimită o petiţie Ministerului Educaţiei, cu recomandări de îmbunătăţire a programului "Şcoala Altfel". Propunerile vin din partea profesorilor şi experţilor în Educaţie care se vor întâlni joi, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului. 

Grupurile de lucru sunt formate în urma a patru cafenele publice organizate în Cluj, Bucureşti, Iaşi şi Craiova, la care au participat peste 160 de persoane implicate în educaţie

Principalele propuneri sunt:

1. Adoptarea unei metodologii cadru care să descrie scopul, obiectivele şi rezultatele vizate, respectiv să ofere recomandări privind proiectarea, derularea şi evaluarea programului, încurajând autonomia unităţilor şcolare

2. Centrarea programului Şcoala Altfel pe dezvoltarea motivaţiei şi competenţelor de învăţare, pentru că avem nevoie de elevi care înţeleg rostul şcolii, îşi cunosc interesele şi devin tot mai conştienţi de cum învaţă cel mai bine.

3. Posibilitatea ca unităţile de învăţământ să aleagă perioada de desfăşurare a Şcolii Altfel, pentru că avem nevoie de şcoli care să acţioneze conform propriei viziuni şi nevoi, dar şi de mai puţine muzee supra-aglomerate într-o singură săptămână din an.

Educație

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite