Platformă EDUCATIVA pentru absolvenţii care au probleme în străinătate din cauza adeverinţei de Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
diploma bac

Pentru rezolvarea confuziei create anul acesta din cauza înlocuirii diplomelor de bacalaureat cu adeverinţe speciale, Grupul EDUCATIVA propune o soluţie care să vină în ajutorul viitorilor studenţi internaţionali: o platformă atât pentru elevii care au întâmpinat dificultăţi în comunicarea cu universităţile din străinătate, cât şi pentru reprezentanţii acestor universităţi, care pot găsi informaţii clare în limba engleză.

Situaţia cu care s-au confruntat elevii care au promovat examenul de bacalaureat anul acesta a generat ecouri internaţionale. 

Pentru prima dată, diplomele de bacalaureat – pe baza cărora se face înscrierea la facultate – au fost înlocuite de adeverinţe eliberate de licee iniţial, iar apoi cu adeverinţe speciale, valabile 12 luni. 

Pentru universităţile din România, acest lucru nu ar trebui să constituie o problemă în momentul înscrierii. În ceea ce priveşte elevii admişi la universităţile din străinătate, lucrurile sunt puţin mai dificile.

Astfel, aceştia din urmă s-au confruntat cu dificultăţi în comunicarea cu reprezentanţii universităţilor internaţionale, în special pentru că aceştia se aşteptau la formatul standard al diplomelor care atestă promovarea examenului de bacalaureat, lucru care nu este îndeplinit de adeverinţe.

Ce pot face elevii?

Pentru a rezolva această problemă şi a se asigura că cei care au primit acceptul universităţilor din străinătate nu vor fi nevoiţi să renunţe la opţiunile lor, EDUCATIVA le propune studenţilor o soluţie. Pentru început, pagina web educativa.ro/diplomas a fost creată în mod special pentru a explica întreaga situaţie, atât în limba engleză, cât şi în limba română. Ea este utilă atât elevilor şi părinţilor acestora, cât şi instituţiilor de învăţământ din străinătate.

Pe această pagină pot fi vizualizate documentele (formatul standard al Diplomei de Bacalaureat, adeverinţa oferită de licee, respectiv adeverinţa oficială valabilă 12 luni), care sunt elementele care diferenţiază adeverinţele oferite iniţial de cele oficiale, respectiv mai multe detalii cu privire la situaţia specială de anul acesta.

image

Mai mult decât atât, elevii români acceptaţi la studii în străinătate care au avut parte de dificultăţi în comunicarea cu universităţile pot apela la fomularul special creat pentru a-şi prezenta situaţia. Arda Antonescu, consilier educaţional în cadrul serviciului UNIVERSALIO al EDUCATIVA, va răspunde tuturor cererilor înregistrate şi va lua legătura cu reprezentanţii universităţilor în numele elevilor pentru a le explica în detaliu situaţia.

În cadrul programelor EDMUNDO şi UNIVERSALIO, ale Grupului EDUCATIVA, au fost consiliaţi peste 5.000 de tineri români care au fost admişi la studii în străinătate. Astfel, cei interesaţi vor putea beneficia de o experienţă de peste 7 ani în interacţiunea cu unele dintre cele mai prestigioase universităţi din Europa.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite