Ministrul Educaţiei numeşte săptămâna viitoare noul Consiliu pentru soluţionarea plagiatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, vineri, că noul Consiliu Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi numit săptămâna viitoare, iar odată cu aceasta vor veni şi primele răspunsuri privind suspiciunile de plagiat.

„Săptămâna viitoare numesc noul CNATDCU. În luna iunie vor fi primele răspunsuri. Răspunsul, în primul rând, este din partea CNATDCU şi calendarul spune că în luna iunie CNATDCU trebuie să vină cu soluţiile şi le aşteptăm. Dialogul cu universităţile este conform metodologiei. Este un cadru stabilit clar, ferm şi transparent. CNATDCU, în luna iunie, are primul flux de solicitări, trebuie să le dea răspuns”, a declarat Adrian Curaj, în cadrul conferinţei „Impactul nostru în educaţie”, organizată de Fundaţia Teach for Romania, potrivit Hotnews.

Reamintim că. potrivit unor surse oficiale, Ministerul Educaţiei voia iniţial să fie numit CNATDCU la sfârşitul acestei săptămâni.

„Lucrăm ca până la sfârşitul săptămânii acesteia componenţa noilor comisii CNATDCU să fie aprobată prin ordin de ministru. Prin urmare toate sesizările care se află pe rolul comisiilor de specialitate vor fi preluate şi soluţionate de noile comisii ale Consiliului din momentul în care se preia mandatul”, a spus sursa.

Printre suspinciunile de plagiat care aşteaptă o soluţionare din partea CNATDCU, se află şi tezele de doctorat ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Petre Tobă. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite