Înscrieri liceu 2024. Cele mai căutate specializări după ultima medie de admitere
0La scurt timp după repartizarea computerizată a elevilor la liceu, Ministerul Educației a publicat topul primelor 50 de specializări din România, în funcție de ultima medie cu care s-a intrat. În top sunt nouă licee din București.
În top 10 sunt 9 licee din București cu ultima medie 9,67, iar pe locul 10 sunt la egalitate Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova și Colegiul Național “Constantin Diaconovici” Loga din Timișoara.
De remarcat, prima medie este 9,90 la Colegiul Național Sfântul Sava din București la specializarea Matematică-Informatică, față de 9,95, anul trecut.
Ultima medie în clasamentul de 50 specializări din țară este în județul Alba, la Științele Naturii, Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” cu media 9,45.
Clasamentul celor 50 de specializări din România în funcție de ultima medie cu care s-a intrat la liceu.
Admintere liceu 2024. Pimele 10 specializări din România
1. Colegiul Național „Sfântul Sava”, Matematică-Informatică, bilingv, media 9.90
2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, specializarea Matematică-Informatică, media 9.85
3. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, specialziarea Științele naturii, media 9.80
4. Colegiul Național „Spiru Haret” Matematică Informatică, media 9.80
5. Colegiul Național „Sfântul Sava”, Științele naturii, media 9,72
6. Colegiul Național „Spiru Haret”, Matematică-Informatică, media 9,72
7. Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Matematică-Informatică, media 9.70
8. Colegiul Național „Sfântul Sava”, Matematică-Informatică-, media 9.67
9. Colegiul Național „Spiru Haret”, Științele naturii, media 9.67
10. Colegiul Națiomal „Frații Buzești”, Craiova, științele naturii, media 9,67
Ultima medie în clasamentul de 50 specializări din țară este în județul Alba, la Științele Naturii, Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” cu media 9,45.
Top 50 specializări din România poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației.
Depunerea dosarelor de înscriere
În perioada 25 - 30 iulie, se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi, iar pe 30 iulie se va transmite de către unităţile de învăţământ liceal situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.
Între 31 iulie şi 2 august se vor rezolva de către comisia de admitere judeţeană şi a municipiului Bucureşti situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Calendarul admiterii la liceu 24 iulie 2024:
24 iulie 2024: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal și sfișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București
25 – 30 iulie 2024: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
30 iulie 2024: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
31 iulie – 2 august 2024: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată
2 august: A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare.
A doua etapă de admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 - 2025 se va face în august. Rata de promovare la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, a fost anul acesta de 74,5%.