FOTO Cum arată noile manuale digitale publicate gratuit pe internet de edituri
0Manualul digital pentru Comunicare în limba română la clasa a II-a, realizat de Ascendia Design în parteneriat cu editura Didactica şi Pedagogica, este primul manual nou publicat joi dimineaţă integral pe internet, gratuit şi la dispoziţia tuturor, după ce au fost validaţi câştigătorii licitaţiei publice. Ulterior, şi alte edituri câştigătoare au publicat propriile manuale digitale.
Manualul celor de la Ascendia Design în parteneriat cu editura Didactica şi Pedagogica este împărţit în două cărţi pentru cele două semestre şi poate fi consultat pe site-ul manuale.eduteca.ro, fiind primul manual digital publicat integral pe internet.
Prima parte are 79 de pagini în total şi cinci capitole denumite unităţi. La primul capitol, "Zile de toamnă", elevii studiază lecţii precum "De ce are girafa gâtul lung", "Alfabetul", "Din ce se compune carte", "Grupuri de litere ce, ci, ge, gi". La capitolul doi au lecţiile "Comunicare orală" sau "Dialogul", iar în al treilea capitol învaţă despre "Bunici, părinţi copii", "Oraşul meu" şi "Aşezarea textului în pagina caietului".
Toate lecţiile sunt însoţite de o mică animaţie interactivă, o broscuţă cu ochelari şi elice, care se află în josul paginii.
Noile manuale vor ajunge pe bănci în cel mult o lună
Noile manuale şcolare vor ajunge în şcoli în cel mult o lună, estimează editorii, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat undă verde Ministerului Educaţiei să semneze contractele pentru Comunicare în limba română clasa a II-a şi Matematică şi explorarea mediului clasele I şi a II-a, maghiară clasa I şi engleză clasa I. Singurul manual neadjudecat rămâne Abecedarul.
Joi, o mare parte din editurile câştigătoare sunt chemate la Ministerul Educaţiei să semneze contractele.
Ulterior, şi celelalte edituri care au fost selectate de minister au început să publice propriile manuale, având în vedere că ele trebuie consultate de învăţători într-un timp relativ scurt, în jur de trei zile, pentru a da mai departe comanda la şcoală şi la inspectorat. Publicăm în continuare manualele digitale aşa cum au fost ele postate pe internet.
Manualele de la CD PRESS, publicate şi ele online
Cei de la CD PRESS au pus pe platforma manuale.cdpress.ro manualele pentru materiile la care au fost selectaţi: Comunicare în limba română clasa a II-a şi Matematică şi explorarea mediului clasa I şi clasa a II-a.
Română, clasa a II-a, semestrul I, CD PRESS
Matematică, clasa I, semestrul I, CD PRESS
Manualele de la Art şi Infomedia
Şi cei de la S.C. Grupul Editorial Art SRL şi S.C. Infomedia Pro SRL au publicat manualele pentru care au fost desemnaţi câştigători pe propria platformă.
Română, clasa a II-a, semestrul I, Art&Infomedia
Matematică, clasa I, semestrul I, Art&Infomedia
Manualele editate de Corint, publicate online
Şi cei de la Corint Junior SRL au publicat pe site manualele pentru care au fost selectaţi de către Ministerul Educaţiei.
Cum arată manualele de la Intuitext
Manualele propuse de cei de la Intuitext au fost publicate de asemenea pe site , fiind vorba despre acele cărţi avizate de Ministerul Educaţiei.
Română, clasa a II-a, semestrul I, Intuitext
Matematică, clasa I, semestrul I, Intuitext
Şi Humanitas+Read Forward au publicat manualul digital de română, clasa a II-a
Manualul pt Comunicare în limba română, clasa a II-a, a fost postat şi de asociarea Humanitas şi Read Forward, cei care au şi contestat Abecedarul de la clasa I.
Comunicare în limba română, clasa a II-a, Humanitas&Read Forward
Manualele de la engleză, clasa I şi a II-a, de la Asocierea Uniscan
Şi cei de la Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A. au publicat manualele selectate pentru manualele de engleză pentru clasele I şi a II-a.
Încă nu au fost publicate pe internet manualele de la Litera şi Siveco, Aramis, Edu Soft Marketing + Cromatic Tipo, SC Didactica Publishing House SRL, Editura Corvin Deva şi S.C. Norand SRL (firmă fără website).
Care sunt editurile câştigătoare
După reevaluarea ofertelor, a fost extinsă lista editurilor câştigătoare, la principalele materii (Română, Matematică), potrivit HotNews.ro.
Comunicare în limba română pentru clasa a II-a:
- SC CD PRESS SRL
- Intuitext
- S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
- Editura Didactica si Pedagogica + Ascendia Design SRL
- Corint Junior SRL
- S.C. Humanitas S.A. + S.C. Read Forward S.R.L.
Matematică şi explorarea mediului pentru clasa I:
- SC CD PRESS SRL
- Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
- Intuitext
- SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
- S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
- S.C. Aramis Print SRL
Matematică şi explorarea mediului pentru clasa a II-a:
- SC CD PRESS SRL
- Intuitext
- S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
- S.C. Aramis Print SRL
- SC Didactica Publishing House SRL
- Corint Junior SRL
Comunicare în limba maternă maghiară pentru clasa I:
- Editura Corvin Deva
- S.C. Norand SRL
Limba modernă pentru clasa I - limba engleză:
- SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
- S.C. Aramis Print SRL
- Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A.
Peste un milion de lei pentru vechile manuale
Cât despre vechile manuale, Ministerul Educaţiei a alocat peste un milion de lei pentru retipărirea vechilor Abecedare şi manuale de Matematică de la clasa I, potrivit datelor pe care „Adevărul“ le-a obţinut de la Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii principalei edituri care le retipăreşte spun că, în cel mult 10 zile, elevii vor avea manuale.
„În momentul de faţă avem pes te 100.000 de comenzi de Abecedar şi în total sunt peste 300.000 de Abecedare şi manuale de matematică care trebuie să ajungă în şcoli. Noi am început deja să le tipărim şi în cel mult 10 zile vor fi pe băncile elevilor“, a declarat pentru „Adevărul“ Cristian Rociu, directorul de vânzări de la Aramis.
El a mai spus că media preţului unui manual Aramis achiziţionat de minister este de 2,20 lei, în timp ce un Abecedar poate fi cumpărat cu 19 lei dintr-o librărie.
Pe aceeaşi temă:
EXCLUSIV Cum arată Abecedarul care nu a mai ajuns la elevi
Toamna bobocilor fără Abecedar. Părinţii: „Este sub orice critică!“
FOTO Să ne aducem aminte: manualele de altădată
Elevii, cobaiul sistemului de educaţie: noul an şcolar începe fără Abecedar