Bacalaureat 2023. Baremul pentru proba la Matematică a fost publicat DOCUMENT

0
Publicat:

Ministerul Educației a publicat baremul de evaluare şi notare a lucrărilor elevilor la proba de Matematică de la examenul de Bacalaureat 2023. Pe baza acestui barem profesorii vor nota lucrările absolvenților de clasa a XII-a.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Rezultatele se vor afișa pe 3 iulie, iar elevii vor putea să depună contestații în acea zi. Notele finale vor fi afișate pe 7 iulie.  

Baremul de corectare

Mate-Info

Profil Pedagogic

Științele Naturii

Profil Tehnologic

„Subiecte standard”

„Sunt simple, conform modelelor publicate de ministerul Educației. Practic, n-au îndrăznit să modifice deloc modelul respectiv. E ca și când le-am da elevilor un șablon, iar ei învață doar șablonul respectiv. Dar avem o problemă în situația aceasta: copiii se bucură, părinții se bucură, dar profesorii care au o responsabilitate ar trebui să vadă lucrurile puțin diferit. La ce ne folosesc subiectele acestea? Subiectele standard nu fac decât să plafoneze copilul. Ei vor învăța doar tipurile acestea de probleme”, a spus, pentru Adevărul, profesorul de matematică Daniel Petriceanu, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București.

Peste 130.500 de elevi înscriși

Potrivit Ministerului Educației, peste 130.500 de elevi s-au înscris la examen, care s-a desfășurat în 464 de centre, din întreaga țară. Prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română, a început luni, 26 iunie, la ora 9:00. Accesul elevilor a fost permis în săli în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

În cazul în care sunt prinși în timp ce copiază, candidații sunt eliminați din sala de examen și nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Celandar Bacalaureat 2023

26 iunie 2023: Limba și literatura română - proba E.a)

27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului - proba E.c)

28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d)

29 iunie 2023: Limba și literatura maternă - proba E.b)

3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00-18.00

4-6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite