BAC 2018 Absolvenţii de la Real au susţinut astăzi proba scrisă la Matematică. Ce au avut de rezolvat candidaţii
0Absolvenţii ciclului liceal care au studiat la profilul Real susţin, miercuri, examenul de Bacalaureat la Matematică. Examenul a început de la ora 09.00 şi durează trei ore. Subiectele primite de candidaţi vor fi rezolvate în aceeaşi zi, la Adevărul Live, începând cu 15:45, de către profesoara Denisa Tănăsescu de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale“.
Rezolvare subiecte Matematică la BAC 2018, la Adevărul Live
Subiecte Matematică BAC 2018 - Mate-Info
BAREM Matematică BAC 2018 - Mate-Info
Subiecte Matematica BAC 2018 - Pedagogic
BAREM Subiecte Matematică BAC 2018 - Pedagogic
Subiecte Matematică BAC 2018 - Tehnologic
BAREM Matematică BAC 2018 - Tehnologic
„Un elev de nivel mediu ar fi trebuit să obţină în jur de nota 7. Subiectele au avut un grad similiar de dificulate ca cele de anul trecut. Singura cerinţă care ar fi putut să îi încurce pe elevi este problema a doua de la subiectul II, unde de data aceasta nu s-au mai dat numere întregi, ci numere fracţionare“, a comentat profesoara Denisa Tănăsescu de la Subiectele care s-au dat la profilul Mate-Info.
Tot miercuri elevii care au absolvit clasa a XII-a la Profilul Umanist au susţinut proba scrisă la disciplina Istorie.
Ultima evaluare scrisă este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat şi va avea loc pe 29 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist vor opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică), iar absolvenţii Profilului Real vor alege între disciplinele Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.
Probele scrise la Limba Română şi Limba Maternă s-au desfăşurat luni, respectiv marţi.
Când se afişează rezultatele
Pe 4 iulie se vor afişa primele rezultate (până la ora 12:00). Depunerea contestaţiilor se va face, în aceaşi zi, între orele 12:00-16:00. Reamintin că în urma evaluării lucrărilor contestate nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 9 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea şi obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.