SUA: Americanii care l-ar vota pe Biden la prezidențiale o fac pentru a împiedica realegerea lui Trump

0
Publicat:

Cetățenii americani care l-ar susține pe actualul președinte democrat Joe Biden la viitoarele alegeri prezidențiale susțin că sunt mai degrabă motivați de dorința de a împiedica realegerea lui Donald Trump ca președinte decât susținerea față de Biden, arată un sondaj Reuters/Ipsos citat de Reuters, scrie Agerpres.

Joe Biden vs. Donald Trump FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Joe Biden vs. Donald Trump FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Potrivit sondajului realizat luni şi marţi, care are o marjă de credibilitate de circa patru puncte procentuale, cei doi sunt „umăr la umăr, iar Trump are avansul în fața lui Biden cu un procent de 51% faţă de 49% în preferințele respondenţilor.

Aproximativ 50% dintre susţinătorii lui Biden participanți la sondaj au explicat că votul lor ar fi „împotriva lui Trump şi a politicilor sale”, comparativ cu 38% câţi au afirmat că vor vota „pentru a-l susţine pe Biden şi politicile sale”. În acelaşi timp, 12% dintre susţinătorii lui Biden au spus că nu sunt siguri care dintre motive ar sta la baza votului lor.

În rândul susţinătorilor lui Trump, 40% au declarat că votul lor ar fi împotriva lui Biden, iar 42% că ar vota cu Trump pentru a-l susţine pe candidatul republican şi politicile sale, 18% declarând că nu sunt siguri de motivul acestei alegeri.

Mulţi americani, adaugă Reuters, sunt sătui atât de Biden cât şi de Trump. Noul sondaj a arătat un sprijin foarte important pentru candidatul independent Robert F. Kennedy Jr, descendent al celebrei familii politice şi cunoscut militant anti-vaccin. Într-o cursă ipotetică între cei trei, 30% dintre respondenţi l-au ales pe Biden, 32% pe Trump şi 20% pe Kennedy.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite