Ministerul chinez de Externe l-a chemat pe ambasadorul SUA pentru a protesta faţă de vizita lui Pelosi în Taiwan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Viceministrul chinez de Externe Xie Feng a subliniat că Washingtonul ar trebui să oprească provocările şi să nu mai susţină forţele pro-independenţă ale insulei.

Xie Feng, viceministrul chinez de externe,  l-a convocat miercuri seară pe ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, şi i-a înmânat un protest faţă de vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi în Taiwan.

"Aceste acţiuni au fost extrem de nepotrivite, iar consecinţele vor fi extrem de grave. China nu va sta în niciun caz indiferentă", îl citează pe Xie Feng, Televiziunea Centrală China .

Viceministrul de externe al Chinei a cerut SUA „să ia măsuri eficiente pentru a elimina impactul negativ al vizitei neanunţate a lui Pelosi în Taiwan” şi a subliniat, de asemenea, că Washingtonul ar trebui să oprească provocările şi să nu mai susţină forţele pro-independenţă ale insulei.

Vizita preşedintelui Camerei inferioare a Congresului SUA la Taiwan a fost prima pentru un politician american de acest rang în ultimii 25 de ani. Beijingul a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă vizita va avea loc, aceasta nu va rămâne fără consecinţe, China va lua măsuri dure.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite