China nu mai ia portocale şi peşte din Taiwan şi suspendă exportul de nisip, după vizita lui Pelosi la Taipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţă de peşte în China FOTO Shutterstock
Piaţă de peşte în China FOTO Shutterstock

China suspendă importurile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat din Taiwan începând cu 3 august, au anunţat miercuri autorităţile vamale chineze, citate de Reuters. Mai devreme în cursul aceleaşi zilei, ministerul comerţului de la Beijing a declarat că va fi suspendat exportul de nisip natural către Taiwan începând cu 3 august.

Totodată, China va lua măsuri disciplinare împotriva a două fundaţii din Taiwan, interzicându-le să coopereze financiar cu companii şi persoane de pe continent, a declarat miercuri Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Afaceri Taiwan din China.

Cele două fundaţii sunt Taiwan Foundation for Democracy şi Taiwan International Cooperation and Development Fund, a spus Ma.

„Conform reglementărilor relevante, a fost luată o decizie de oprire temporară a exportului de nisip natural către Taiwan. Măsura corespunzătoare va intra în vigoare pe 3 august", se arată într-un document.

După cum se precizează într-o declaraţie, autorităţile chineze au luat această măsură „în conformitate cu normele legale existente”. Motivele pentru oprirea temporară a exportului de nisip către Taiwan nu sunt specificate.

Nisipul natural este utilizat pe scară largă în producţia de beton, în construcţia de drumuri, în construcţia de clădiri şi infrastructură, precum şi în fabricarea sticlei.

Aceste măsuri au fost anunţate după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a sosit marţi seara în Taiwan, pe fondul condamnării acestei vizite de către Beijing.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite