Jackpot-ul loteriei Powerball atinge suma de 600 milioane de dolari. Care e cel mai prost sfat din istoria loteriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Cel mai bun sfat, din punct de vedere financiar, pentru jocul la loto ar fi să nu joci deloc, însă în anul 2016, Fox News a oferit o sugestie discutabilă pentru jucători.

În luna ianuarie 2016, pe fondul unei manii create de  mass-media în jurul valorii celui mai cunoscut premiu loto din SUA, care atingea la acea vreme suma de milioane de dolari, în cadrul unei emisiuni „Fox and Friends“   al canalului american  Fox News, jurnalişti au sugerat că cea mai bună strategie pentru a câştiga la loterie este de a „cumpăra cât mai multe bilete." Jackpot-ul Powerball valorează acum 625 milioane de dolari.

În timp ce din punct de vedere tehnic sugestia pare credibilă, aceasta idee rămâne totuşi îndoielnică, informează Buisiness Insider.

La începutul acelui an, loteria Powerball oferea pentru prima dată un premiu de peste un miliard de dolari. În mijlocul euforiei create în jurul acestui eveniment, un grup de monitorizare  mass-media, „Media Matters”, a preluat ştirea celor de la „Fox and Friends“   şi a  postat pe Twitter o captură de ecran cu strategia Fox News pentru maximizarea şanselor de a câştiga la loterie: „Cumpăraţi cât de multe bilete la loto puteţi.”

Cumpărarea mai multor şanse de a câştiga la loterie poată fi o strategie bună din punct de vedere tehnic. În cadrul loteriei Powerball există 292.201.338 de bilete posibil câştigătoare. Cumpăraţi un bilet şi aveţi o şansă din 292.201.338 de a câştiga marele premiu. Cumpăraţi două bilete, există două şanse din 292,201,338, şi aşa mai departe.

Probabilitatea de a câştiga este însă incredibil de mică chiar dacă s-ar cumpăra un număr mare de bilete. Şansele de a fi lovit de fulger în anul următor sunt de aproximativ 120 de ori mai mari decât cele două şanse din cele 292,201,338 de bilete existente la loteria Powerball. Cumpărând 10 bilete şi având astfel 10  şanse din 292,201,338 de a căştiga marele premiu tot nu ar concura cu cele şase şanse de a muri într-un accident aviatic, mai relatează Buisiness Insider.

Presupunând că luaţi o suma forfetară, pe care probabil că trebuie să o impozitaţi, fiecare dintre aceste bilete având o valoare negativă, ceea ce înseamnă că fiecare bilet de loterie reprezintă o pierdere probabilă a banilor. Prin urmare, achiziţionarea mai multor bilete măreşte cantitatea de bani pe care probabil va fi pierdută.

Powerball este o loterie populară din SUA, numită la început „Lotto America”. Acesta a fost lansat în 1988. În 1992, a fost redenumit „Powerball“. Extragerile au loc în zilele de miercuri şi sâmbătă. Biletele Powerball sunt disponibile pe plan local în 44 de state din SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite