Caz aiuritor pe frontul din Ucraina. Soldații ruși amenință că își abandonează posturile dacă nu va fi închisă o groapă de gunoi din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de soldați ruși care luptă în Ucraina a amenințat că își vor abandona posturile dacă nu va fi închisă o groapă de gunoi periculoasă din regiunea lor natală din sudul Rusiei.

Groapa de gunoi din orașul Poltavskaia FOTO themoscowtimes.com
Groapa de gunoi din orașul Poltavskaia FOTO themoscowtimes.com

Într-o înregistrare video adresată președintelui rus Vladimir Putin, Procuraturii Generale a Rusiei și Comitetului de Investigații, șapte bărbați în uniforme militare au cerut autorităților să nu mai trimită deșeuri la o groapă de gunoi din orașul Poltavskaia, situat în regiunea Krasnodar, potrivit themoscowtimes.com.

„Toate toxinele se infiltrează de la groapa de gunoi în cursurile de apă și în râu, care curg în orașul nostru. Vă cerem să ne salvați orașul nostru natal de la moarte, să nu mai trimiteți acolo gunoaie din alte regiuni", a declarat unul dintre soldații din videoclip.

În aproape fiecare familie, cineva a făcut cancer", a continuat el, adăugând: „Dacă nu reușiți să abordați această problemă, nu vom avea altă opțiune decât să ne întoarcem [acasă] și să ne alăturăm rândurilor celor care urmăresc închiderea acestei gropi de gunoi, celor care visează la un viitor sănătos pentru copiii lor".

Soldatul a precizat că groapa de gunoi este situată „în inima" unei ferme de orez.

Avertismentul soldaților este doar cel mai recent apel adresat autorităților într-o luptă de zece ani a locuitorilor din Poltavskaya pentru a închide groapa de gunoi, construită în 1992.

Ca răspuns la adresa video, biroul procurorului local a promis luni că va investiga rapoartele privind o creștere a numărului de cazuri de cancer în zonele din jurul gropii de gunoi.

Cu doar câteva zile înainte, Comitetul de Investigații al Rusiei, care investighează infracțiunile majore, a ordonat autorităților de aplicare a legii din Krasnodar să lanseze o anchetă penală cu privire la groapa de gunoi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite