Alegeri Rusia 2024. Spionul Narîșkin încearcă să dea impuls unei campanii anoste cu acuzații fără dovezi la adresa SUA

0
Publicat:

Serviciul de Informaţii Externe (SVR) de la Moscova a lansat acuzații nefondate precum că SUA încearcă să se amestece în așa-zisele alegeri prezidenţiale preconizate pentru sfârşitul acestei săptămâni în Federația Rusă.

Serghei Narîșkin FOTO EPA-EFE
Serghei Narîșkin FOTO EPA-EFE

Putin, a cărui victorie în așa-zisele alegeri prezidenţiale din 15-17 martie este certă, în absenţa vreunui adversar real, a avertizat anterior că orice încercare a puterilor străine de a se amesteca în scrutinul organizat pentru a-i da legitimitate la Kremlin va fi considerată un act de agresiune, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

Într-un comunicat, SVR susţine că deţine informaţii conform cărora SUA intenţionează să interfereze, menționând un posibil atac cibernetic asupra sistemului de vot online.

„Potrivit informaţiilor primite de Serviciul de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse, administraţia lui J. Biden a trasat ca sarcină organizaţiilor nonguvernamentale americane să obţină o scădere a prezenţei la vot”, susţine SVR fără să prezinte dovezi.

„Cu participarea unor importanţi specialişti americani în IT, se intenţionează să se efectueze atacuri cibernetice asupra sistemului electronic de vot, ceea ce va face imposibilă numărarea voturilor unei proporţii semnificative de alegători ruşi”, continuă SVR, principalul succesor al Directoratului 1 al KGB.

Washingtonul nu a reacţionat deocamdată la aceste acuzaţii nefondate, dar emise cu un scop precis: să prezinte Rusia drept o fortăreață amenințată.

Occidentul îl consideră pe Vladimir Putin un dictator, un criminal de război şi un ucigaş care a dus Rusia pe calea unui război de cucerire de pământuri străine în stil imperialist, ceea ce a slăbit Rusia, dar a forjat în schimb statalitatea ucraineană, unificând în acelaşi timp Occidentul şi atribuind NATO o nouă misiune în această perioadă de după Războiul Rece, notează Reuters.

Putin, la rândul său, prezintă agresiunea sa militară din Ucraina ca pe o bătălie existenţială între o pretinsă civilizaţie rusă pe care o numește „sacră” şi un Occident pe care îl prezintă „arogant” și „decadent”. Această viziune a lui Putin aduce aminte de cea a lui Hitler, care vorbea despre „rasa superioară” germană în raport cu alte popoare.

Regimul de la Moscova a căutat să-și impună punctele de vedere prin diferite tertipuri, inclusiv prin tentative de sabotare a unor campanii electorale, cum s-a întâmplat în 2020, dar mai ales în 2016 în cazul Statelor Unite.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite