VIDEO Şase persoane, reţinute pentru contrabandă cu ţigări. Poliţiştii au confiscat marfă în sumă de 800 mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Şase persoane din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă într 35 – 60 de ani, dintre care doi sunt anteriori judecaţi, au fost reţinuţi în flagrant delict pentru organizarea şi trecerea ilegală a frontierei vamale a Republicii Moldova, prin metodă de contrabandă a articolelor de tutungerie în proporţii deosebit de mari. Suspecţii acţionau în complicitate cu cetăţeni din Ucraina.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate de către oamenii legii, la 16 martie, în zona de frontieră, la distanţa de 20 metri de Ucraina, în regiunea oraşului Ocniţa, a fost stopat microbuzul de model Mercedes Benz Sprinter care transporta ţigări, marca „Hilton Lilac”.

Tigările erau tăinuite sub lăzi cu pâine, în număr de 78 de cutii a câte 39.000 pachete, echivalent cu 780.000 ţigarete, destinate pentru trecerea ilegală a frontierei de stat în Ucraina.

Totodată, la 15 martie 2018, figuranţii implicaţi au depozitat în apropierea locului reţinerii, la o bază din or. Ocniţa, 25 cutii de ţigări Ashima Slims, fără timbru de acciz, a câte 12.500 pachete echivalent cu 250 000 de ţigări, care au fost depistate şi ridicate de către organele de poliţie.

Concomitent, în regiunea or. Sîngerei, direcţia or. Bălţi, a fost stopat automobilul de model „Toyota Corolla Verso” care transporta 15 cutii de ţigări „Ashima Slims” fără timbru de acciz, a câte 7.500 pachete, echivalent la 150.000 de ţigarete, care urmau a fi trecute peste frontiera de stat a Republicii Moldova în Ucraina prin aceiaşi reţea de traficanţi.

Ca rezultat al percheziţiilor desfăşurate au fost depistate şi confiscate aproximativ 1.180.000 de ţigări, valoarea cărora este estimată la 805.000 lei.

În urma acţiunilor întreprinse au fost reţinute în flagrant şase persoane implicate în comiterea infracţiunii, ulterior, la două persoane a fost aplicată masura de arest preventiv pe termen de 30 zile în izolator, două persoane arest la domiciliu, altele două persoane  sunt cercetate în stare de libertate .

Reieşind din rezultatele obţinute în urma acţiunilor de urmărire penală, persoanele implicate vor fi cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 248 Cod penal (Contrabanda).

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, persoanele riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani, precum şi amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 unităţi convenţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite