Socialiștii vor contesta rezultatul prezidențialelor moldovene. Igor Dodon: Maia Sandu a obținut o victorie doar în cifre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon, liderul PSRM, formațiunea prorusă care l-a susținut pe Alexandr Stoianoglo în cursa prezidențială, a anunțat că rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi contestat la Curtea Constituțională (CC) și la Comisia Electorală Centrală (CEC), susținând că „Maia Sandu a obținut o victorie doar în cifre și numai cu suport din afara țării”.

Socialiștii vor contesta rezultatul alegerilor prezidențiale. FOTO: Socialistii.md
Socialiștii vor contesta rezultatul alegerilor prezidențiale. FOTO: Socialistii.md

,,În următoarele zile socialiștii se vor adresa la CEC și ulterior la Curtea Constituițională referitor la multiplele încălcări admise de guvernare în acest scrutin prezidențial, fixate inclusiv de observatorii internaționali. Guvernarea a fraudat și, inevitabil, va plăti politic și juridic pentru aceste fraude”, a anunțat liderul PSRM pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef de stat Igor Dodon continuă să o discrediteze pe Maia Sandu, reiterând că ,,Alexandr Stoianoglo este președintele ales de majoritatea cetățenilor care locuiesc aici, acasă, în Republica Moldova. El este președintele ales în țară. În timp ce Maia Sandu a obținut o victorie doar în cifre și numai cu suport din afara țării. Ea este aleasa Diasporei, fiind respinsă de cetățenii care au trăit nemijlocit patru ani sub guvernarea ei, care au suferit sub guvernarea ei. Maia Sandu a obținut un rezultat forțat, prin abuzuri, încălcări, amenințări, sperietori și utilizare dictatorială a resurselor și instituțiilor statului. Este un rezultat care pune la îndoială legitimitatea Maiei Sandu ca președinte. Ea se află în funcție nefiind aleasă de locuitorii Republicii Moldova.

Maia Sandu a fost din nou salvată de diasporă, de Soros, de ambasade, de vizitatori străini și de manipulările ei obraznice. Din disperare și din frica de a pierde, în această campanie electorală ea și-a arătat fața adevărată. Maia Sandu a reușit să asocieze parcursul european cu abuzul, cu ilegalitățile, cu minciuna, cu disperarea și cu iresponsabilitatea. O țară întreagă a înțeles că pentru ea scopul personal scuză mijloacele, iar fără de aceste mijloace antidemocratice, Maia Sandu ar fi pierdut alegerile cu un scor categoric.Vreau să cred că cetățenii au învățat multe lecții importante în această campanie electorală. Ei au aflat despre ipocrizia și falsitatea unor lideri politici, care au avut mesaje confuze, prin care au ajutat-o indirect pe Maia Sandu”, a mai notat Igor Dodon. 

Liderul PSRM susține că rezultatul alegerilor prezidențiale din acest an arată că PAS, formațiunea aflată la guvernare, nu mai are susținere în țară, iar în urma alegerilor parlamentare de anul viitor va exista o altă majoritate în Parlamentul de la Chișinău.

,,Pe 3 noiembrie, țara a demonstrat că nu mai vrea să rabde nedreptatea și dorește o schimbare. Aceste dispoziții de revoltă ale cetățenilor se vor accentua, pe măsură ce Maia Sandu și guvernarea PAS se vor comporta la fel de abuziv, cinic și incompetent cum au făcut în anii precedenți. „Vremurile bune” ne vor sufoca încă o perioadă. Dar zilele lor sunt totuși numărate. Votul din 3 noiembrie a fost acea lovitură care a clătinat grav guvernarea PAS, iar prăbușirea ei se va produce la mijlocul anului viitor, când se va crea o altă majoritate parlamentară, o majoritate a opoziției. Atunci Moldova va decide definitiv”, a punctat socialistul.

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au refuzat să comenteze acuzațiile socialistului.

Agenda Kremlinului 

Andrei Curăraru, expert în politici publice și securitate al Comunității WatchDog.md, susține că refuzul Partidului Socialiștilor de a recunoaște rezultatul alegerilor prezidențiale, susținând că Maia Sandu este un președinte nelegitim, confirmă că formațiunea are agenda Kremlinului în Republica Moldova. 

,,În loc să respecte voința cetățenilor, PSRM preferă să o discrediteze, punând la îndoială voturile a peste 900.000 de moldoveni care au ales-o pe Maia Sandu, o majoritate de peste 55%. Aproape 270.000 de voturi provin din diaspora – aproximativ 16% din totalul voturilor – un segment legitim și vital pentru Moldova, nu un 'element străin' cum îl numește PSRM. Să respingi diaspora înseamnă să negi o parte esențială a poporului și să ignori oamenii care susțin economic țara și au dreptul deplin de a-și exprima votul”, a spus expertul moldovean. 

Andrei Curăraru a mai precizat că, atât timp cât moldovenii și-au dat votul pentru Maia Sandu și votul lor „nu este de negociat”, PSRM,  dar și liderul Igor Dodon, care susține că președintele Republicii Moldova a devenit o ,,rață șchioapă”, trebuie să înceteze atacurile nefondate.

,,Dacă PSRM și Dodon au dovezi reale de nereguli, locul lor este în instanță. Alexandr Stoianoglo, candidatul lor, este jurist și cunoaște bine procedurile legale. Dar ei aleg să dezinformeze publicul, ceea ce ridică întrebări serioase despre intențiile lor reale. Observăm cum se conturează un scenariu periculos de destabilizare bazat pe premise false, un scenariu cu indicii clare de influențe ale Kremlinului. Refuzul lor de a accepta rezultatul alegerilor și insistența asupra unui președinte al poporului fabricat indică o agendă străină intereselor Moldovei”, a conchis expertul de la Chișinău. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite