Sentinţă în dosarul accidentului de la Cupcini soldat cu decesul a trei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul care a provocat, în februarie 2016, un accident rutier la Cupcini, soldat cu decesul a trei tineri a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Tânărul, originar din Edineţ, a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei şi exploatarea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit Procuraturii Generale, pe lângă pedeapsa cu închisoare, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de cinci ani.

Accidentul s-a produs în noaptea de 28 februarie 2016, pe traseul M-14, la intrarea în oraşul Cupcini, raionul Edineţ. În BMW-ul condus de inculpat se aflau opt tineri, cu vârstele cuprinse între 19 şi 24 de ani. Aceştia se întorceau de la o discotecă din localitate. Fiind somaţi de către un echipaj de patrulare să oprească, inculpatul a accelerat.

Procurorii au demonstrat că inculpatul, care era beat şi nu avea permis de conducere, a pierdut controlul volanului, maşina a derapat şi s-a tamponat într-un copac. Două fete au murit pe loc, un băiat a decedat peste puţin timp la spitalul raional, iar alţi doi tineri, printre care şi conducătorul auto, au fost internaţi în stare gravă.

Expertizele dispuse de procurori pe caz au concluzionat că în momentul impactului inculpatul în vârstă de 19 ani conducea cu o viteză de peste 140 km/h. Sentinţa este cu drept de atac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite