OSCE cere Rusiei şi separatiştilor accesul la întreaga graniţă ruso-ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OSCE cere Rusiei accesul la segmentul de graniţă ruso-ucraineană, necontrolat de autorităţile de la Kiev FOTO: rbc.ua
OSCE cere Rusiei accesul la segmentul de graniţă ruso-ucraineană, necontrolat de autorităţile de la Kiev FOTO: rbc.ua

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa cere Rusiei şi separatiştilor din estul Ucrainei accesul la întreg segmentul de graniţă ruso-ucraineană din zona de conflict.

Despre acest lucru a anunţat Secretarul General al OSCE Lamberto Zannier într-un interviu pentru publicaţia germană Die Welt.

Potrivit datelor organizaţiei, autorităţile ucrainene nu deţin controlul asupra a 400 de kilometri de graniţă cu Rusia. Astfel, misiunea de observare a OSCE intenţionează să înceapă controlul zilnic al acestei porţiuni de graniţă prin care le este livrată asistenţa militară separatiştilor şi mercenarilor ruşi care luptă cu armata ucraineană. ”În caz contrar, va continua în permanenţă furnizarea de armament sau zvonurile despre furnizarea acestuia”, a menţionat Zannier.

Anterior şi şeful misiunii de observare a OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan, declara că, după ce îşi va mări numărul de observatori, misiunea intenţionează să înceapă controlul zilnic la graniţa cu Rusia. Potrivit lui, au fost deja elaborate instrucţiunile pentru observatori, în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite