Încă o condamnare pentru cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldoveanul Serghei Gorbunov, care are de ispăşit 16 ani de detenţie pentru o tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar, s-a ales cu o nouă condamnare, de data aceasta pentru complicitate la fals, potrivit nrewsbv.ro.

Astfel în anul 2009, dupa jaful de la o casă de schimb valutar din Brasov soldat cu doi morţi, asupra lui Serghei Gorbunov, care a fost o vreme suspectat, a fost găsit un buletin fals. Datele din actul de identitate, foarte bine realizat, aparţineau unui basarabean, iar în poză se afla Gorbunov.

Chiar dacă anchetatorii nu au putut proba ca acesta a fost implicat în cazul de la Braşov, l-au trimis în judecată pentru buletinul fals, moldoveanul fiind condamnat la un an de închisoare, însă a făcut recurs.

Jaful este încă cu autor necunoscut, la rudele victimelor nu mai cred că li se va face dreptate.

Condamnat la 16 ani de închisoare

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat în luna noiembrie 2011 la 16 ani de detenţie de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar, condamnatul urmând să fie expulzat de pe teritoriul României după executarea pedepsei.

Serghei Gorbunov a fost obligat să plătească 50.000 de lei româneşti daune materiale şi 8.000 de lei daune morale patronului casei de schimb valutar din Deva pe care l-a tâlhărit în 2003.

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat, în 4 octombrie 2010, de Judecătoria Deva, la 13 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu cele pentru alte şase condamnări, astfel că el are de executat 16 ani de închisoare, decizia instanţei fiind contestată la Tribunalul Hunedoara.

Tribunalul i-a respins apelul moldoveanului, iar el a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis definitiv ca acesta să execute 16 ani de detenţie, aşa cum stabilise prima instanţă.

În faţa instanţei, Gorbunov a susţinut că nu el a comis tâlhăria din 2003 şi că, în 2004, în momentul în care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut de patronul casei de schimb valutar, a păşit pentru prima oară în municipiul respectiv.

Gorbunov afirma că proba ADN pe baza căreia a fost deschis acest dosar a fost "contrafăcută" şi că se încearcă să i se pună în spate un alt "AN" (caz cu autor necunoscut - n.r.). Astfel, avocatul lui Gorbunov a cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti şi a spus că prima probă a fost analizată la laboratorul criminalistic al IGPR.

Expertiza ADN cerută şi făcută la IML "Mina Minovici" a constituit motivul mai multor amânări ale judecătorii procesului, întrucât documentul fie nu sosise de la Bucureşti, fie venise doar o copie, fie părţile implicate au cerut timp pentru a putea studia expertiza.

Gorbunov, suspectat în cazul atacului armat din 29 ianuarie 2009 de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia, este condamnat pentru fapte similare şi a ieşit din Penitenciarul Craiova pentru o perioadă de trei luni, din motive medicale, dar fără a reveni la termenul stabilit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite