Care au fost cele mai căutate volume la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii
0„Poveşti din Pădurea Muzicală“, „Marile legende ale lumii“ şi „Jules Verne“ au fost printre cele mai bine vândute în cadrul Salonului Internaţional de Carte pentru Copii.
Enciclopediile, romanele din literatura universală, dicţionarele şi cărţile cu poveşti au fost capetele de afiş ale celei de-a XVIII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii. Grupuri de copii însoţiţi de profesorii lor, bunici cu nepoţeii de mână, părinţi care-şi căutau din ochi sugestii pentru lecturile de vacanţă ale micuţilor lor au umplut timp de patru zile pavilionul 3 de la Moldexpo, din Chişinău.
Cărţile de la „Adevărul“, pe placul tuturor
Nu e de mirare că mulţi dintre vizitatorii salonului au venit la standul „Adevărul“, unde şi-au găsit volumele lipsă din colecţia Cartea Verde şi „101 cărţi de citit într-o viaţă“. Totodată, Editura „Adevărul“ a venit la târg şi cu colecţii de cărţi pentru copii. E vorba despre „Marile legende ale lumii“, „Poveşti din Pădurea Muzicală“, „Enciclopedia cunoaşterii pentru copii“ şi volumele din colecţiile „Jules Verne“ şi „Aventura“.
„Deja este al doilea an în care venim la acest salon. Acum, când omenirea e influenţată de tehnologiile informaţionale, e important pentru copii să păstreze legătura cu cartea. Am luat nişte cărţi pentru părinţi şi acum ne uităm de ceva educativ pentru băiatul nostru“, ne spune Vadim Moţarschi, un avocat care şi-a cumpărat de la standul „Adevărul“ o colecţie întreagă din seria „Poveşti din Pădurea Muzicală“.
„Am doi copii mici şi am găsit cărţi de dezvoltare intelectuală. Feciorului meu îi plac dinozaurii, aşa că i-am luat o carte în acest sens. Pentru fiica mea am luat nişte fişe de scris. E o diversitate foarte mare şi nu m-am gândit să mă uit de ceva pentru mine“, susţine şi Oxana Godiac, funcţionar public.
„Chiar căutam un loc de unde să cumpăr cărţi interesante pentru copilul meu, despre dezvoltare şi poveşti. Am luat o enciclopedie pentru cei mici şi o carte despre compozitorii de muzică clasică, destinată copiilor“, afirmă şi Sergiu Scobici, un programator IT, care şi-a completat colecţiile de carte de la Editura „Adevărul“.
Sub semnul cărţii româneşti
În premieră la acest salon a fost prezent şi Centrul Naţional de Librării din România, cu colecţii de volume pentru toate vârstele şi buzunarele. „Mă bucur să văd că editurile româneşti au venit cu un spectru foarte larg de apariţii editoriale de foarte bună calitate, de la dicţionare pentru copii, până la noi apariţii de versuri şi proză destinate celor mai mici cititori. „Adevărul“ are câteva colecţii de carte impresionante şi această consecvenţă e demnă de menţionat, fiindcă are o importanţă cognitivă şi educativă deosebită“, spune directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu“ din Chişinău, Valeriu Matei.