ANRE va examina vineri posibilitatea de a majora tarifele la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că va convoca o şedinţă publică la care vor fi reexaminate tarifele la gaze naturale.

Potrivit unui comunicat al ANRE, şedinţa va avea loc vineri, 13 noiembrie curent, la ora 10:00. Agenţia va reexamina tarifele la gaze naturale aprobate prin decizia din 18 iulie curent.

Anterior, Consiliul de Administraţie al ANRE a suspendat aplicarea tarifelor la gazele naturale aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie curent până la 15 noiembrie curent şi a recomandat companiei Moldovagaz să efectueze un audit extern pentru a verifica corectitudinea calculării noilor tarife, a evaluării costurilor incluse în tarife şi a conformităţii modului de calcul cu prevederile metodologiei tarifare în vigoare. Raportul de audit, executat de compania Ernst&Young, a fost examint vinerea trecută în cadrul unor audieri publice organizate de ANRE.

Moldovagaz vrea un tarif de 8,3 lei per metru cub de gaze, cu doi lei mai mare decât tariful aprobat în iulie. În opinia reprezentanţilor companiei, acest cost ar permite rambursarea datoriilor faţă de Gazprom.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite