SUA a evacuat 17 medici americani din Fâşia Gaza

0
Publicat:

Statele Unite a comunicat că a evacuat 17 medici americani care erau blocaţi în Fâşia Gaza de când armata israeliană a preluat controlul asupra punctului de trecere Rafah de la frontiera cu Egiptul, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

Ambasada Statelor Unite din Israel FOTO: Shutterstock
Ambasada Statelor Unite din Israel FOTO: Shutterstock

SUA s-a implicat în evacuarea acestor 17 medici prin punctul de trecere Kerem Shalom dintre teritoriul palestinian asediat şi Israel, a indicat, sub protecţia anonimatului, un responsabil american.

„Unii dintre medicii americani care erau blocaţi în Fâşia Gaza (...) au ajuns în siguranţă cu ajutorul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim”, a comunicat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Am fost în contact strâns cu organizaţiile cărora le aparţin aceşti medici americani”, precum şi cu familiile lor, a adăugat acesta.

O sursă a precizat că alţi trei medici americani care făceau parte dintr-o misiune medicală desfășurată de voluntari au decis să rămână, în ciuda incertitudinii cu privire la posibilităţile viitoare de a părăsi Fâşia Gaza.

De la desfăşurarea, pe 7 mai, a forțelor armate israeliene pe partea palestiniană a punctului de trecere Rafah, israelienii şi egiptenii se acuză reciproc pentru blocarea acestui punct de trecere fundamental pentru accesul ajutoarelor umanitare, livrările acestora fiind, de asemenea, în mare măsură obstrucţionate la punctele de frontieră Kerem Shalom şi Erez de partea israeliană. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite