Raiduri aeriene ale autorităţilor siriene asupra oraşul Alep. Zeci de victime printre care şi 15 copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raidurile aeriene ale Armatei siriene efectuate duminică împotriva rebelilor din trei cartiere ale Alepului au făcut cel puţin 36 de victime, printre care şi 15 copii, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

„Astăzi nu zăpada este cea care a căzut din cer, explozibilul luându-i locul, fiind aruncat de elicoptere şi avioane”, a declarat directorul organizaţiei nonguvernamentale, Rami Abdel Rahman, cel care a vorbit de şase cartiere afectate în oraşul Alep.

Un membru al Centrului Jurnalistic din Alep, Mohammed Al-Khatib, a afirmat că aceste bombardamente sunt fără precedent. „Toată lumea privea avioanele şi elicopterele pe cer, dar nu puteam face nimic”, a adăugat acesta.

Raidurile efectuate asupra oraşului din nordul Siriei vine după ce Semiluna Roşie au livrat medicamente şi alimente celor aflaţi în închisoarea centrală din Alep, asediată de rebeli de aproape opt luni.

Voluntarii au reuşit să scoată 15 prizonieri din închisoarea menţionată, aceştia specificând faptul că alţi 341 de prizonieri aşteaptă să fie eliberaţi. Administraţia condusă de Bashar Al-Assad a anunţat la începutul acestei săptămâni că oferă amnistie prizonierilor, datorită „condiţiilor de sănătate” din închisoare, potrivit OSDO.

La rândul lor, rebelii sirieni au ucis 32 de civili aparţinând minorităţilor religioase în Adra, localitate aflată aproape de Damasc, în acţiunea începută de aceştia pentru a câştiga capitala Siriei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite