Moscova îi transmite Washingtonului că escaladarea tensiunilor din Peninsula Coreeană este inacceptabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin, Lavrov şi John Huntsman, ambasadorul SUA la Moscova/ Foto: EPA
Putin, Lavrov şi John Huntsman, ambasadorul SUA la Moscova/ Foto: EPA

Orice escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreeană este inacceptabilă, i-a transmis ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, secretarului de Stat american Rex Tillerson într-o convorbire telefonică, transmite Reuters.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat voalat Coreea de Nord zilele trecute, când a afirmat că „doar un singur lucru va funcţiona” în rezolvarea crizei cu Phenianul, insinuând asupra posibilităţii unei acţiuni militare.

„Lavrov a subliniat inadmisibilitatea oricărei escaladări a tensiunilor în Peninsula Coreeană, către care pregătirile militare ale americanilor conduc, şi a cerut ca această criză să fie rezolvată doar pe căi diplomatice”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe rus.

„Moscova a cerut şi continuă să ceară tuturor părţilor implicate în acest conflict şi tuturor celor ce au legătură cu această problemă să dea dovadă de reţinere şi să evite orice acţiuni care ar agrava această situaţie”, a declarat şi Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, aflat în vizită în China.

Lavrov a cerut de asemenea returnarea proprietăţilor diplomatice ale Rusiei ce au fost confiscate de către Statele Unite în anul 2016, când fostul preşedinte Barak Obama a expulzat 35 de diplomaţi ruşi în răspuns la imixtiunile Rusiei în alegerile din Statele Unite.

„Rusia îşi rezervă dreptul la a apela la justiţie pentru a-şi recupera proprietăţile şi îşi rezervă dreptul la măsuri similare în răspuns”, a afirmat Lavrov.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luna trecută că ministrul de Externe se va adresa tribunalelor „pentru a vedea cât de eficient este mult lăudatul sistem judiciar american”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite