Israelul a promis că va furniza Ucrainei un sistem de alertă pentru rachete și drone. E luat în calcul și scutul Iron Dome

0
Publicat:

Ministrul Apărării Oleksii Reznikov a declarat în timpul unei conferințe de presă la Kiev, la 5 februarie, că Israelul a promis să furnizeze Ucrainei un sistem de alertă pentru rachete și drone.

Sistemul Iron Dome FOTO: Stuterstock
Sistemul Iron Dome FOTO: Stuterstock

"Este adevărat. Ne-au promis acest lucru", a declarat Reznikov. Oficialul nu a oferit detalii suplimentare cu privire la momentul în care ar putea avea loc transferul, potrivit kyivindependent.com.

Potrivit Times of Israel, "sistemul de alertă al Israelului folosește un amestec de radare și dispozitive electro-optice pentru a detecta lansările de rachete, rachete și drone, pentru a clasifica mărimea și amenințarea pe care o reprezintă și pentru a localiza pe o hartă zonele care sunt în pericol".

În aceeași zi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat pentru postul de televiziune francez LCI că Israelul va lua în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei sistemul său de apărare antirachetă Iron Dome. Cu toate acestea, el a adăugat că deciziile Israelului ar trebui să fie "în conformitate cu interesele noastre naționale", iar contribuția pentru a ajuta Ucraina ar fi "probabil în alte domenii".

Anterior, pe 3 februarie, Times of Israel a relatat, citând un oficial anonim familiarizat cu această chestiune, că Netanyahu și-a exprimat pe 2 februarie disponibilitatea de a trimite "lucruri militare" în Ucraina în timpul întâlnirii sale cu președintele francez Emmanuel Macron.

De când a început invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, Israelul a oferit Ucrainei doar ajutor umanitar, refuzând să furnizeze arme.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri