În Pacific a apărut o nouă insulă vulcanică, la 1.000 de kilometri sud de Tokio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula ar putea dispărea iar sub nivelul mării, apreciază Paza de Coastă a Japoniei
Insula ar putea dispărea iar sub nivelul mării, apreciază Paza de Coastă a Japoniei

O insulă cu diametrul de doar 200 de metri şi care continuă să fumege a fost descoprită miercuri după-amiaza în Oceanul Pacific, la aproximativ 1.000 de kilometri la sud de Tokio, potrivit unor imagini difuzate de către autorităţile japoneze.

Apariţia acestei insuliţe, cu un diametru de aproximativ 200 de metri, are loc după o intensă activitate vulcanică. Situată la sud-sud-est de insula vulcanică nelocuită Nishinoshima din micul arhipelag Ogasawara, ea a fost văzută pentru prima dată miercuri, de către un avion aparţinând Pazei de Coastă, relatează AFP.

„Erupţia vulcanică continuă”, a declarat Paza de Coastă, care a filmat insuliţa din Pacific. Este vorba despre o premieră în această zonă, în ultimii 40 de ani. În septembrie 1973 a apărut o insulă, numită Shinshima-Nishinoshima, dar care între timp a fost erodată de valuri în mare parte.

Începând din 1945, de la sfârşitul Războiului din Pacific, patru sau cinci astfel de insule au fost descoperite, a declarat un comandant din cadrul Pazei de Coastă pentru postul Fuji TV.

Cea apărută în ultimele zile ar putea să dispară sub nivelul mării, a apreciat aceeaşi sursă. Paza de Coastă a îndemnat vapoarele la prudenţă în regiune, unde activitatea vulcanică poate continua.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite