Imagini spectaculoase cu un Boeing 787 Dreamliner care aterizează în premieră pe o pistă de gheață în Antarctica VIDEO

0
Publicat:

Compania Norse Atlantic Airways a aterizat un Boeing 787 Dreamliner în condiții cu totul diferite de cele obișnuite, miercuri. Pista de aterizare pe care pilotul așază aeronava este una de 3.000 de metri lungime și 60 de metri lățime, sculptată în zăpadă și gheață.

Dreamliner-ul a aterizat la Aerodromul Troll miercuri, puțin după ora 2 dimineața - în lumina soarelui strălucitor, deoarece este vară în emisfera sudică în acest moment. Este pentru prima dată în istorie când un Dreamliner - un avion cu fuzelaj larg care poate transporta până la 330 de pasageri, în funcție de model - a ajuns pe al șaselea continent.

Avionul a aterizat în siguranță pe pista de gheață
Avionul a aterizat în siguranță pe pista de gheață Foto captură Youtube

Zborul N0787 nu este o rută regulată pentru pasageri, potrivit CNN. Cei 45 de pasageri includeau oameni de știință de la Institutul Polar Norvegian, care a contractat zborul pentru a-i transporta pe ei și 12 tone de echipamente la stația de cercetare Troll din Antarctica.

Nu a fost doar o scurtă traversare a oceanului. Avionul a plecat din Oslo pe 13 noiembrie, oprindu-se în Cape Town înainte de a se îndrepta spre sud miercuri noapte.

Spațiul generos pentru bagaje al Dreamliner-ului l-a făcut avionul ideal pentru acest zbor, a declarat Daniel Carey de la Aircontact, brokerul care a organizat zborul. Eficiența sa în ceea ce privește consumul de combustibil a fost, de asemenea, un factor, a spus Paul Erlandsson, reprezentantul de servicii de teren la Boeing. Avionul a ajuns în Antarctica și s-a întors la Cape Town fără a avea nevoie să realimenteze.

"Este o mare onoare și emoție din partea întregii echipe Norse că am reușit împreună un moment impresionant de aterizare a primului 787 Dreamliner", a declarat directorul Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen, într-un comunicat.

"În spiritul explorării, suntem mândri să avem un rol în această misiune importantă și unică”, a continuat Larsen.

Camilla Brekke, directorul Institutului Polar Norvegian, a spus că utilizarea unui avion mai mare este o modalitate mai durabilă de a ajunge pe continentul cunoscut pentru fragilitatea sa.

"Cel mai crucial aspect este câștigul pentru mediu pe care îl putem obține prin utilizarea de avioane mari și moderne... [care] pot ajuta la reducerea emisiilor totale și a amprentei de mediu în Antarctica", a spus ea.

"Aterizarea unui avion atât de mare deschide posibilități complet noi pentru transportarea logisticii la Troll, ceea ce va contribui, de asemenea, la consolidarea cercetării norvegiene în Antarctica", a subliniat Brekke.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite