Fostul preşedinte israelian Shimon Peres „îşi caută un job“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pare că la 91 de ani, şi după multe decenii de lucru în serviciu public, recent pensionatul Shimon Peres, fostul preşedinte israelian, nu este mulţumit să pună munca în cui. Un nou video promoţional ni-l arată pe politician aşa cum nu l-am văzut niciodată: căutându-şi un job.

În filmul ce durează 4 minute şi 45 de secunde, fostul preşedinte al Israelului refuză să se pensioneze. Aşadar îşi caută un nou loc de muncă, încercând pe rând să livreze pizza, să fie casier într-un supermarket sau să opereze pompele la o benzinărie, notează „NBC News“.

Însă, prin intermediul acestui video, Peres îşi împărtăşeşte speranţele pentru pace, pentru o conducere desăvârşită, dar şi pentru avansuri tehnologice şi ştiinţifice.

Se pare că acest video a fost produs de nepoata lui Peres, scenarista Mika Almog, şi că promovează Centrul Peres pentru Pace. Filmuleţul începe cu Peres care-şi strânge lucrurile din biroul prezidenţial şi se îndreaptă către Forţele de Muncă, unde i se spune că nu are nicio aptitudine relevantă. Apoi încearcă diverse slujbe, totul în timp ce împărtăşeşte perle de înţelepciune oricui îl ascultă. „Intelectul este arma noastră cea mai de preţ“, spune el în timp ce lucrează ca agent de securitate.

Filmul se sfârşeşte cu Peres, care a părăsit funcţia de preşedinte în iulie, ca instructor de paraşutism, spunându-i unui învăţăcel speriat de locul aterizării că „acolo unde nu este nimic, poţi face orice“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite