Val de deportări din Germania: Migranţii din Afganistan şi Balcani vor fi trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţi în Germania FOTO AP
Imigranţi în Germania FOTO AP

Ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, a anunţat o înăsprire a politicilor ţării sale privind refugiaţii, care va afecta imigranţii veniţi din Balcani şi Afganistan.

Potrivit acestuia, majoritatea imigranţilor din Afganistan şi „zeci de mii” de migranţi din Balcani vor fi trimişi acasă, relatează Deutsche Welle.

„Numărul repatrierilor, întoarcerilor voluntare şi al deportărilor va creşte semnificativ”, a declarat de Maiziere.

Mai mulţi migranţi ajung acum în Europa din Afganistan decât din orice altă ţară în afară de Siria, o situaţie descrisă de oficialul german drept „inacceptabilă”. Printre ei, spune acesta, se află şi mulţi membri ai clasei de mijloc şi locuitori ai capitalei Kabul, care „ar trebui să rămână acolo şi să ajute la reconstrucţia ţării”, a notat de Maiziere. El a adăugat că şi guvernul afgan are aceeaşi viziune.

În ceea ce îi priveşte pe migranţii din Balcani, ministrul german de Interne speră că procesarea cererilor lor de azil va fi făcută mai rapid şi că zeci de mii dintre ei vor fi trimişi acasă până la finalul acestui an.

Cele mai multe dintre aceste cereri vor fi respinse după ce Germania a adăugat recent Albania, Kosovo şi Muntenegru pe lista ţărilor sigure de origine. Astfel, migranţii din aceste ţări nu mai sunt eligibili pentru a primi azil politic.

Ministrul german de Interne a mai anunţat că va face o vizită în Albania pentru a vedea personal cum sunt gestionaţi deportaţii din Germania.

Circa 11.000 de persoane au fost deportate în acest an din Germania şi alte 27.000 au plecat voluntar, cu sprijin financiar. Germania aşteaptă anul acesta să primească aproximativ un milion de cereri de azil.

De Maiziere a mai declarat că e nemulţumit de acţiunile recente ale Austriei, pe care o acuză că transportă refugiaţi la graniţa cu Germania. Totodată, el a mai spus că cinci poliţişti germani au fost trimişi în Slovenia pentru a ajuta autorităţile de acolo să gestioneze numărul mare de imigranţi care tranzitează ţara.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite